Wilfred Genee bespot na uitspraken over vaccinatie: ‘Wappie Genee!’

Wilfred Genee wordt bespot door zijn collega Johan Derksen nu hij twijfels blijkt te hebben over de boostervaccinatie, die de bescherming tegen corona op peil moet houden. “Wappie Genee!”

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS

Veronica Inside-sterren Wilfred Genee en Johan Derksen zijn elkaars tegenpolen als het gaat om het coronavirus en de vaccinaties daartegen. Waar Johan het liefst elke week een spuit haalt, heeft Wilfred lang getwijfeld of hij zich überhaupt zou laten vaccineren. En nu twijfelt hij ook weer over de naderende boostervaccinatie.

Wappie Genee

Die twijfel valt niet helemaal lekker bij Johan. “Hé, niet te dichtbij me, hè? Jij wil geen boosterprik, las ik vanochtend”, zegt hij in de nieuwste Veronica Inside.

Wilfred: “Ik ben er echt over aan het twijfelen hoor. Ja, echt waar, serieus. Jij niet begrijp ik, hè?”

Johan: “Wappie Genee!”

Wilfred: “Volgens mij ben ik dan geen wappie, maar ik wil eerst even kijken hoe dat uit gaat pakken. Heb je dat gevoel niet?”

Slaperig

Johan maakt zich geen seconde druk om de vaccinaties. “Ik heb vanochtend nog even een griepspuit gehaald, jongen.”

Wilfred: “Ook alweer? Je ziet er ook een beetje slaperig uit volgens mij.”

Johan: “Ik moet eerlijk zeggen: ik heb in de auto wel een dutje gedaan.”

Wilfred: “Dat kun je wel zien ook.”

Kritisch

Het stoort Wilfred onderhuids wel een beetje dat Johan zo achter de meute aanloopt. “Jij vindt het vreemd dat ik zo twijfel over die booster, maar we mogen toch wel een beetje kritisch zijn?”

Johan: “Je mag wel een beetje kritisch zijn, Wilfred, maar je zit net te vertellen van: Pfizer zwakt af na verloop van tijd, dus je moet bijspuiten om meer weerstand te hebben. En een booster is gewoon bijspuiten. Dan snap ik niet jouw argument dat je het niet vertrouwt.”

Jaloers

Wilfred: “Er zijn ons allerlei dingen voorgespiegeld, van: als we die spuiten gaan nemen, dan zitten we goed met z’n allen. We blijken nu net zo besmettelijk te zijn als we hiervoor waren met z’n allen.”

Johan: “Ja, maar we zitten met een pandemie en niemand weet precies hoe en wat.”

Wilfred: “Ja, maar ik ben jaloers op jouw overtuiging dat het beleid dat nu gevoerd wordt het juiste beleid is.”

Johan: “Het enige beleid waardoor je nog iets kunt bereiken. Als het afzwakt is het teleurstellend, maar dan moet je gewoon bijspuiten. Ik denk dat we nog jaren moeten bijspuiten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen