Merel Westrik moet letterlijk kotsen na interview met Geert Wilders

Merel Westrik heeft het hele toilet ondergekotst na haar beruchte interview met Geert Wilders. Ze was helemaal kapot van alle kritiek die ze had gekregen. “Ik wist zelf ook dat het niet goed was.”

Merel Westrik © WNL, Cornelie Tollens

Dik negen jaar geleden, in de zomer van 2012, mocht Merel Westrik de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door presenteren: Half 8 Live. Het dagelijkse programma werd afschuwelijk slecht bekeken met vaak nog geen 100 duizend kijkers per avond. Het ging al mis bij de eerste aflevering, waarin PVV-leider Geert Wilders te gast was.

‘Ik ging dood’

Merel leverde zó’n slecht interview af dat heel Twitter over haar heen viel. Ze zal het nooit meer vergeten, zegt ze in het nieuwe boek van haar goede vriendin Eva Jinek. “Dat ik Wilders over deze onderwerpen moest gaan interviewen en dat ik dat hoorde de avond voordat het programma zou debuteren… dat kon gewoon niet.”

Ze had nog nauwelijks ervaring. “Als je dit soort dingen voor het eerst doet, ga je dood, dat weet jij ook. Je kent de studio niet, je kent de mensen niet die er staan, er is geen routine of ervaring om op terug te vallen. Na 35 minuten was ik door al mijn energie heen, acht gasten verder en toen kwam Geert Wilders.”

Merel afgeslacht

Het interview met Wilders begon luchtig. “Over zijn vakantie, over zijn zwembroek geloof ik, om het ijs te breken. Dat ging best goed… Daarna nam hij het hele gesprek over. Alle gerenommeerde nieuwsmedia schreven over hoe ik had gefaald. Ik heb alles gelezen. Zo werkt mijn brein.”

Merel werd echt af-ge-slacht. “Ik wist zelf ook dat ik het niet goed had gedaan. Ik was er niet klaar voor, het was te groot en te vroeg. Maar ik merkte vooral dat veel journalisten boos waren. (…) Ze gingen helemaal los op mij.”

Kotsend op de wc

Nog diezelfde nacht heeft Merel kotsend op de wc gezeten. “Ik werd ’s nachts wakker met kramp in mijn benen en moest spugen. Ik voelde me verschrikkelijk, ging met lood in mijn schoenen naar de studio.”

Merel koos ervoor ontslag te nemen. “Na een week kwam ik bij de directeur van WNL en zei: ‘Ik stop ermee. Dit voelt niet goed. Ik krijg een ongekende bak ellende over me heen gestort. Dat is het me niet waard. Ik neem ontslag’. Toen zei hij: ‘Als je dat doet, dan blaas je deze hele omroep op en dat kan niet’.”

Doorleven

Uiteindelijk besloot Merel tóch te blijven en door te zetten. “Ter plekke besloot ik: ik ga dit doorleven. Dan doet het maar pijn, maar ik ga het helemaal doorleven.”

Inmiddels zit Merel al een tijdje op de reservebank. Haar overstap van RTL Nieuws naar Net5 is compleet mislukt, maar kennelijk heeft ze dat Linda de Mol, die haar overhaalde, nooit kwalijk genomen. Ze waren zondag allebei te gast in de Top 2000 a gogo.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Westrik zit na haar mislukte overstap van RTL Nieuws naar Net5 powered by LINDA. muisstil op de reservebank. Spijt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen