Wilfred Genee twijfelt over booster: ‘Effect vaccins is minimaal’

Wilfred Genee twijfelt sterk over het nemen van een boostervaccin. Volgens hem stelt de effectiviteit namelijk heel erg teleur. “Dat lijkt echt minimaal te zijn”, aldus de Veronica-ster.

Wilfred Genee © Veronica

Waar Johan Derksen het liefst al acht keer geprikt was geweest, staat collega Wilfred Genee heel erg sceptisch tegenover het coronavaccin. Nu de eerste mensen alweer een afspraak kunnen maken voor de derde prik, slaat bij de Veronica-ster de twijfel toe. “Ik twijfel eerlijk gezegd”, zegt hij op Radio Veronica.

Wilfred kritisch

Waarom twijfelt Wilfred over een booster? “Ik vind dat het effect, wat we nu ook al meemaken na die eerste twee, zo minimaal lijkt te zijn. Ik zit me op een gegeven moment af te vragen: worden we nou een beetje in de maling genomen of hoe zit het nou?”

Wilfred wijst erop dat we nog steeds zuchten onder allerlei coronamaatregelen. “En heb je de bijwerkingen gelezen? Die zijn nu al opgelopen naar 26 bijwerkingen. Het zou best kunnen zijn dat het er nog veel meer worden.”

Bijwerkingen

Radiosidekick Rick Romijn wil het ook niet meer. “Ik twijfel enorm. Ze weten nu al niet eens wat het vaccin over drie maanden doet. Dan weet je ook niet wat het over vijftien jaar doet.”

Wilfred: “Dat is het hem, ja, dus er is wel enige twijfel in gesloten. Ik heb ook niet het gevoel dat mensen dit beleid met overtuiging kunnen verdedigen. Dat kan ik niet herkennen.”

Lang getwijfeld

Ook over de eerste twee prikken heeft Wilfred ernstig getwijfeld. Hij zei begin oktober op BNR Nieuwsradio: “Ik ben eigenlijk pas vorige week voor de tweede keer gevaccineerd. Ik heb heel lang getwijfeld.”

Zijn gast Ebru Umar daarop: “Ja, het is makkelijker om gevaccineerd te worden, hè?”

Wilfred: “Ja, het is wel uit praktische overwegingen geweest in mijn geval, omdat ik zo vaak overal moet zijn en ook bang ben dat ik mijn gezin eventueel kan besmetten. Maar ik zat er ook niet echt op te wachten als ik eerlijk ben. Ik heb er ook lang over na moeten denken.”

Praktische overwegingen

Ebru: “Ik denk dat ik ook wel overstag ga hoor op een gegeven moment, maar nu nog niet. Puur uit praktische overwegingen. Ze dwingen je gewoon. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik hou er helemaal niet van om gedwongen te worden.”

Wilfred: “Ja, dat gevoel herken ik. Absoluut.”

Hugo legt uit

Zorgminister Hugo de Jonge legt vandaag op Twitter uit waarom er momenteel zoveel gevaccineerde mensen in het ziekenhuis liggen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee stelt dat het effect van de vaccins 'minimaal' is. Heeft hij gelijk of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen