Rob Goossens maakt ongepaste grap over zieke Ron Fresen: ‘Schofterig!’

Rob Goossens heeft zich behoorlijk vergaloppeerd met een ongepaste grap aan het adres van de ongeneeslijke zieke Ron Fresen. “Schofterig, smerig, laag. En dat dedain erbij, gadverdamme!”

Rob Goossens en Ron Fresen © RTL

Ron Fresen zat gisteren in het Achtuurjournaal om het nieuws te duiden dat de huidige demissionaire regeringspartijen een nieuw akkoord hebben bereikt, negen maanden na de verkiezingen. “Als je kijkt naar het moment dat ze echt serieus zijn gaan onderhandelen, pas begin oktober, dus los van die verspilde maanden daarvoor, is het eigenlijk best wel snel gegaan.”

Rob grapt over Ron

Het is niet alleen snel, maar ook ‘redelijk soepel’ gegaan vanaf het moment dat de partijen echt serieus zijn gaan praten, stelt Ron. Volgens critici op Twitter is dat echter onzin. “En dan zeuren we over fakenieuws”, merkt ene Onno op.

Daarop reageert tv-kenner Rob Goossens, bekend van RTL Boulevard, als volgt: “Ron is ziek he, die kan er niks aan doen.”

Een behoorlijk ongevoelige grap natuurlijk. Ron maakte in oktober bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij lijdt aan prostaatkanker en zal de NOS per 1 mei verlaten.

Ron verbijsterd

Ron reageert verbijsterd op deze opmerking van Rob. “Hoe vind je zelf dat het met je gaat Rob?”, twittert hij. “Niveautje weer. Eerst selectief luisteren, daarna selectief citeren, dan oordelen en…. klatsjekiedee.”

Rob daarop: “Je was niet heel scherp, maar je hebt het beste en tegelijkertijd meest afschuwelijke excuus om minder scherp te zijn. Dat lijkt me toch het benoemen waard?”

Ron: “Dit noemen we wrijven in een vlek. Zwijgen is beter, zeker als je ook nog eens niet weet waarover je het hebt.”

Schofterig

De grap van Rob schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “Schofterig, smerig, laag. En dat dedain erbij, gadverdamme”, zegt ESPN-commentator Vincent Schildkamp.

Sharon: “Rob is iemand wiens mening in de recyclebak thuis hoort. Niemand heeft er iets aan, dan kan je er beter iets bruikbaars van produceren.”

En een andere Rob: “Laten we die mening van Rob aub niet recyclen, maar gewoon in de verbrandingsoven mikken…”

Door het stof

Uiteindelijk besluit Rob om zijn tweet te verwijderen. “Bij hoge uitzondering een tweet weggehaald. Sorry als ik je een slechte avond heb bezorgd, Ron Fresen, was niet mijn bedoeling!”

Wat was dan wel zijn bedoeling? “Kan ik wel uitleggen, maar heeft zijn doel toch al gemist. Ik heb een ziek iemand gekwetst dus beter hou ik de rest van de avond mijn grote bek.”

Tweet

De tweet in kwestie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Rob Goossens te ver met zijn grap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen