Ongeneeslijke zieke Ron Fresen vertrekt bij NOS Journaal

Ron Fresen stopt als de vaste politiek duider van het NOS Journaal. De verslaggever verlaat de nieuwsomroep op 1 mei en dat betekent dat hij bezig is aan zijn allerlaatste politieke seizoen.

Ron Fresen © NOS / Stefan Heijdendael

Het is tijd om meer tijd en ruimte te hebben voor andere dingen, vindt Ron Fresen. “Het is een zware baan die 24/7 veel van je vergt, zeker in deze tijd van politieke en maatschappelijke spanningen. Ik vind het een prachtbaan en heb het altijd met veel passie en energie gedaan”, zegt hij in een persbericht van de NOS.

Ongeneeslijk ziek

Ron vult bij de Volkskrant aan dat hij ongeneeslijk ziek is. “Ik kreeg op mijn 47ste voor het eerst prostaatkanker. Mijn vader is er op zijn 72ste aan overleden”, vertelt de nu 62-jarige verslaggever.

De kanker was weg, maar keerde in 2018 weer terug. “Toen bleken tijdens een routinecontrole mijn bloedwaarden, na elf jaar kankervrij te zijn geweest, niet goed. Ik wist meteen wat dat betekende. Bij recidive is het altijd uitgezaaid, altijd ongeneeslijk. Dat was een heel harde boodschap.”

Ron met eigen boek

De afgelopen tijd is Ron druk geweest met een boek over zijn jaren bij de NOS. Dit boek, ‘Acht jaar Achtuur’, wordt volgende week dinsdag gepresenteerd. “In dat persoonlijke boek vertelt hij over alle facetten van zijn werk bij het NOS Journaal, waar hij in 2004 in dienst kwam”, aldus een woordvoerder van de omroep.

Ron schrijft verder kritisch over de huidige politieke cultuur en houdt een pleidooi voor scherpere keuzes in de journalistiek, aldus de omroep.

Vertrek per 1 mei

Zijn vertrek per 1 mei betekent dat Ron voor de NOS nog de duiding zal verzorgen van enkele grote politieke gebeurtenissen, waaronder de formatie, een nieuw kabinet en de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Wie zijn opvolger wordt bij de NOS is nog niet bekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen