Hind reageert op kritiek, valt door de mand als leugenachtige vrouw

Zangeres Hind Laroussi, bekend van Idols, valt door de mand als leugenaar. Na de valse suggestie dat ze voor honderden miljoenen mensen zou gaan optreden, doet ze net of haar neus bloedt.

Hind Laroussi © Telegraaf

Hind Laroussi beweerde vorige week dat ze tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi het volkslied zou mogen zingen bij winst van Max Verstappen. Uiteindelijk stond ze zondag ergens naast een rijtje toiletten te zingen voor een handjevol toeristen. Ze bleek ingehuurd te zijn door een reisbedrijfje, waarvan ze de naam nu overal te pas en te onpas roept.

Stellige Hind

De bewering van Hind was behoorlijk stellig. “Ik heb mijn eerste optreden twee maanden geleden gedaan voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. (…) Toen dacht ik natuurlijk: dit moet ik kunnen overtreffen! Toen ben ik in contact gekomen met de organisatie en zodanig dat we dit voor elkaar hebben gekregen”, zei ze onder meer.

Hier doet Hind natuurlijk net of ze contact heeft gehad met de organisatie van de Formule 1-race. En niet met die van een of andere klein reisbedrijfje. De Telegraaf-verslaggever daarop: “Dat de hele wereld zondag kijkt naar die titelstrijd en misschien ook wel naar jouw volkslied.”

250 miljoen mensen

Hind vervolgens: “Oh, jeetje, daar moet ik helemaal niet over nadenken! Het is een soort van vergelijkingsmomentje met het Eurovisie Songfestival waarbij je drie minuten live hebt en er 250 miljoen mensen naar je kijken. Ik ga gewoon lekker zingen!”

Uiteindelijk heeft Hind dus niet voor 250 miljoen mensen, maar voor een handjevol mensen opgetreden. Het heeft ergernis gewekt bij de media, want die hadden massaal gemeld dat Hind haar eigen Davina Michelle-momentje zou gaan beleven. Die mocht het Wilhelmus zingen bij de Formule 1-race in Zandvoort.

Leugenaar

De Telegraaf roept Hind nu op het matje. “Ik heb wel degelijk het volkslied gezongen en ik was er ook. Ik was alleen op de Oranjetribune uitgenodigd. Ik heb gezongen voor 5.000 Nederlanders in Abu Dhabi”, luidt haar verweer.

Maar hoe zat het dan met het overtreffen van haar koningsoptreden? En die 250 miljoen potentiële kijkers? “Dat is blijkbaar niet helemaal goed overgekomen. Ik denk dat het in enthousiasme helemaal verkeerd is overgekomen. Ik heb er verder helemaal geen bijbedoelingen bij gehad, want ik heb gewoon het volkslied gezongen.”

Verkeerd overgekomen

Interviewer Wilson Boldewijn verbaasd: “Ja, maar je hebt tegen onze cameraman gezegd van: ‘Ik ga optreden!’, en toen dachten wij dat je zou gaan zingen als Max wint.”

Hind: “Eerlijk gezegd, Wilson, ik heb er helemaal niet bij stilgestaan dat het zo is overgekomen. Ik had vandaag meerdere journalisten aan de telefoon en die hadden het over het moment dat iemand in Nederland had opgetreden voor de Formule 1 (Davina, red.), maar ik zei: ‘Ik ben al zes jaar weg uit Nederland, dat is me helemaal ontgaan.’”

Ziekte van Tuur

Ah, Hind heeft een variant op de ziekte van Regilio Tuur. Ze spreekt de Nederlandse taal nog wel, maar weet ineens niets meer van haar Nederlandse collega’s uit het vak. “Ik heb helemaal niet bedoeld om dat verkeerd naar buiten te brengen. Ik was gewoon super enthousiast dat ik überhaupt het volkslied mocht zingen voor al die Nederlanders.”

Als Wilson haar ermee confronteert dat ze het zélf heeft vergeleken met het Songfestival, reageert Hind: “Oooh ja, misschien was dat het! Niet slim? Ik denk dat ik gewoon super enthousiast ben geweest! Je kunt het ook anders interpreteren! Het was gewoon een hartstikke leuke dag.”

Pr-stunt

Je kunt het inderdaad ook anders interpreteren, namelijk dat Hind een enorme leugenaar is. En zo wordt ze ook neergezet door Albert Verlinde. Wat vindt ze daarvan? “Ik zie het helemaal niet zo. Het is voor mij een enorm feest geweest.”

Ondertussen heeft Hind al zes keer de naam van het reisbedrijfje genoemd waarvoor ze is ingehuurd. Is het niet gewoon een pr-stunt? “Nee. Waarom zouden zet dat doen? Dat hebben ze helemaal niet nodig!”

Interview

Het interview met de liegende Hind:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hind deed net alsof ze voor honderden miljoenen mensen zou gaan optreden. Leugenachtige vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen