Jort Kelder kotst op rijkenlijstje: ‘Journalisten zijn zó jaloers’

Jort Kelder ergert zich dood aan het lijstje van rijkste journalisten dat vakblad Villamedia heeft samengesteld. “Journalisten hebben een obsessie met andermans portemonnee”, briest hij.

Jort Kelder © NPO

Het vakblad Villamedia heeft bij wijze van knipoog naar de Quote 500 een lijstje samengesteld met de rijkste journalisten van Nederland. Jort Kelder bevestigt in dit overzicht dat hij zo’n 4 miljoen euro waard is en dat zijn vermogen tijdens de coronacrisis alleen maar is gegroeid. Andere BN’ers in het lijstje zijn onder meer Evert Santegoeds en Eva Jinek.

Woeste gok

De opvallende nummer één in het overzicht is Pieter Storms, de presentator van het vroegere Breekijzer. Dat komt vooral vanwege zijn steenrijke vrouw Nina Brink. Het blad schrijft hem een deel van haar 200 miljoen euro toe. “Daar moet hij dan wel elke avond een lelijk wijf voor doen”, merkt Johan Derksen daarbij op.

Jort Kelder, aartsvijand van Pieter, reageert in Nieuwe Revu: “Als wij de Quote 500 destijds zo hadden gemaakt als dit lijstje, zou ik nu nog steeds mijn jaren in het gevang hebben gesleten. Het is een woeste gok, maar dat flikt Villamedia wel vaker.”

Armzalig

Het rijkenlijstje stoort Jort mateloos. “Wat mij opvalt, is hoe armzalig het vaderlandse journaille lijkt, en het verklaart tevens de jaloerse, egalitaire obsessie die veel journalisten hebben met andermans portemonnee.”

Tot slot: “Voor Pieter Storms’ stamina heb ik diep respect. Een huwelijk aangaan in ruil voor, desnoods, 200 miljoen, lijkt mij in dit specifieke geval voor beiden een onmenselijk offer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen