Jort Kelder rijker geworden tijdens pandemie: ‘4 miljoen waard’

Jort Kelder is tijdens de coronacrisis rijker geworden, omdat zijn aandelen aanzienlijker meer waard zijn geworden. Hij heeft zo’n 4 miljoen euro. “Dat zit er niet veel naast”, reageert hij.

Jort Kelder © NPO

Het is veruit de rijkste presentator van Op1: Jort Kelder. Vorige week klaagde hij in het programma nog over de negatieve rente die hij moet betalen over zijn enorme banksaldo. Maar hoeveel is hij eigenlijk waard? Vier miljoen euro, schat Villamedia in de nieuwste editie. “Ik denk dat jullie er niet heel ver naast zitten”, reageert hij zelf.

Drie ton

De schatting van Jorts vermogen is mede tot stand gekomen door de belastingaangiften van de presentator te bestuderen. Die publiceert hij namelijk ieder jaar. Zijn belastingafdracht is de afgelopen jaren gekelderd, maar dat komt volgens Jort vanwege ‘compensabele verliezen uit een paar start-ups’, waaronder 925.nl.

Hoeveel verdient Jort tijdens de huidige coronapandemie? “Corona halveerde mijn reguliere inkomsten tot zo’n drie ton bruto, maar bleek balanstechnisch helemaal niet slecht omdat de restaurateurs het zonder mij moesten stellen en de business class tickets ongeprint bleven.”

Rijker

Gelukkig hoeven we geen medelijden te hebben met Jort, want hij is een van de gelukkigen die zijn vermogen flink heeft zien stijgen tijdens de pandemie. “De aandelenportefeuille knalde door het dak, mede dankzij mijn tech-aandelen. Ben dus tijdens corona rijker geworden, bizar genoeg.”

En ook met zijn werkzaamheden zit Jort weer in de lift omhoog. “Nu gaat het met optredens en JORT Collection ook weer crescendo, en kreeg ik van de Lotto ook nog eens een winnend lot overhandigd”, zegt hij, wijzend op de reclame van de loterij die hij heeft opgenomen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar ziet u Jort Kelder liever in?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen