Eva Jinek en Evert Santegoeds halen plekje in top 25 rijkste journalisten

Het is zowel Eva Jinek als Evert Santegoeds gelukt om een plekje te veroveren in de Villamedia 25, de ranglijst van rijkste journalisten van Nederland. Vooral zij boert goed met 2,5 miljoen euro.

Evert Santegoeds en Eva Jinek © SBS, RTL

Het is evident dat Eva Jineks missie voltooid is. Na flink carrière te hebben gemaakt op kosten van de belastingbetaler, heeft ze bij RTL een contract getekend dat haar levenslang financiële zorgeloosheid oplevert. Nu dat haar gelukt is, rust ze behoorlijk op haar lauweren. Voor die 1,2 miljoen euro per jaar viert ze zes maanden per jaar vakantie.

Eva en Evert cashen

Eva behaalt de achttiende plek in Villamedia’s top 25 van rijkste journalisten. Haar vermogen wordt momenteel geschat op 2,5 miljoen euro, vooral dankzij de miljoenenregen van RTL en haar peperdure woonboerderij in Abcoude. Zelf wil ze dat niet bevestigen, omdat ze geen ‘behoefte’ voelt om daar wat over te zeggen.

Een andere opvallende naam in de ranglijst is Evert Santegoeds, die op de laatste plek staat met een geschat vermogen van 1 miljoen euro. Hij pakt 13.500 euro per maand als hoofdredacteur van Privé en krijgt een supplement van 2.000 euro per maand vanwege zijn verschijningen in Shownieuws. Daar komt nog een variabele beloning bovenop.

Humberto op 3,5 miljoen

Andere noteringen zijn er voor Antoinette Hertsenberg (2 miljoen), Johan Derksen (2,5 miljoen), Mart Smeets (2,5 miljoen), Matthijs van Nieuwkerk (2,5 miljoen), Jack van Gelder (3 miljoen), Wilfred Genee (3 miljoen), Humberto Tan (3,5 miljoen) en Jort Kelder (4 miljoen). Van hen bevestigen alleen Mart en Jort dat het bedrag min of meer klopt.

Op één staat Pieter Storms, maar dat komt vooral vanwege zijn steenrijke vrouw Nina Brink. Het blad schrijft hem een deel van haar 200 miljoen euro toe. Johan Derksen is daar niet jaloers op, laat hij desgevraagd weten aan Shownieuws. “Daar moet hij dan wel elke avond een lelijk wijf voor doen.”

Villamedia

De volledige top 25 van rijkste journalisten kunt u lezen op de website van Villamedia.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Pieter Storms staat op één in de lijst. Golddigger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen