Johnny de Mol noemt zaak-Borsato ’trial by media’, Maan zwijgt

Johnny de Mol heeft zichtbaar moeite met het behandelen van de zaak-Marco Borsato. Hij noemt het ’trial by media’. Zijn tafelgast Maan de Steenwinkel houdt haar lippen ondertussen stijf op elkaar.

Johnny de Mol en Maan de Steenwinkel © SBS 6

Het bezorgt Johnny de Mol zichtbaar ongemak om de zaak van Marco Borsato te bespreken in zijn talkshow HLF8. “Ik vind het zo’n k*tverhaal. Sorry dat ik het even zo zeg. Dat trial by media heb je ook nog en je bent gewoon onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, merkte de presentator afgelopen vrijdag op in zijn talkshow.

Trial by media

Daar plaatste zijn tafelgast Natacha Harlequin toen direct een belangrijke nuance bij: “Aan de andere kant: als iemand wél echt iets te zeggen heeft en die wil zijn of haar verhaal wél kwijt, dan hoop ik dat dat ook kan. Het heeft twee kanten dit verhaal. Verdrietig voor alle mogelijke partijen.”

Nu er daadwerkelijk een aangifte ligt tegen Marco Borsato, heeft Johnny de zaak gisteren wederom aangestipt in zijn talkshow. En hij sprak opnieuw van ’trial by media’. “Ja, en als het niet waar is, dan is het ook erg, want zo’n trial by media… Ja, je bent wel… Ehhh… Het slaat wel een deuk in je imago.”

Buikpijn

Johnny vindt het heel lastig. “Ik heb er een beetje buikpijn van, Rutger.”

Tafelgast Rutger Castricum: “Ja, ik vind het ook heel heftig, ja. Ik weet ook nou niet of wij als BN’ertjes ons niet wat nederiger moeten opstellen op het moment dat iets onder de rechter is. Je weet niet of het waar is en als het waar is, is het vooral heel erg voor het slachtoffer.”

Alexander Pechtold: “Daarom is het ook belangrijk om zolang iets onder een rechter is niet te veel – of het nou bekende of onbekende Nederlanders zijn – al direct een oordeel te hebben.”

Johnny: “Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens, dus tot zover het gevoel van de dag.”

Herinneringen

Het is natuurlijk niet zo gek dat Johnny keer op keer over ’trial by media’ rept en hier ‘buikpijn’ van krijgt. De presentator waande zich immers nog niet zo lang geleden zélf een slachtoffer van trial by media. Hij is door zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigd van mishandeling en poging tot doodslag en de media sprongen daar bovenop.

Dat nu een andere zeer beroemde collega op het hakblok ligt, zal bij Johnny ongetwijfeld herinneringen oproepen. Hij laat doorschemeren een beetje aan de kant van Marco te staan. Zijn tante Linda de Mol heeft eerder dit jaar nog geprobeerd om Marco weer op het voetstuk te hijsen met een lang tv-interview op SBS 6.

Maan zwijgt

Marco’s pupil Maan de Steenwinkel zat gisteren overigens ook aan de talkshowtafel van Johnny en door te zwijgen over dit onderwerp maakte ze pijnlijk duidelijk hoe weinig steun Marco nog heeft van collega’s uit het vak.

Johnny cryptisch tegen Maan: “Heb je wel eens het idee dat je in een spagaat zit in deze tijden om je uit te spreken, om dingen te zeggen en ergens voor te gaan staan?”

Maan: “Ja, ik denk zodra ik voel dat ik honderd procent achter iets sta of honderd procent weet wat ik van iets vind of wat ik erover te zeggen heb, dat ik dan iets erover kwijt wil, maar er zijn ook heel veel dingen waarvan ik denk: andere mensen weten dat veel beter en ik hoef ook niet over alles per se iets te vinden of een mening te uiten. Sommige dingen blijven ook voor mezelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol krijgt er buikpijn van. Ook omdat het hem ergens anders aan doet denken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen