Jeroen Pauw: ‘Op1 had moeten ingrijpen na dikke bal gehakt’

Jeroen Pauw vindt dat het Op1-duo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana misschien wel had moeten ingrijpen toen burgemeester Hubert Bruls aan hun tafel werd uitgescholden.

Jeroen Pauw en Michel Adam © NPO

Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad die blij is met het vuurwerkverbod, werd in Op1 keihard aangevallen door de Haagse vuurwerkhandelaar Michel Adam. “Ik word een beetje moe van die Bruls, die dikke bal gehakt. Die probeert altijd alles tegen te gaan”, zei hij onder meer.

Huberts oliebollen

Michel ging behoorlijk los op Hubert, die overigens zelf niet aan tafel zat. “Die gaat volgens mij met 26 oliebollen zitten van: even kijken of we die gasten van het vuurwerk nog even kunnen pakken. Hij begint op de helft van het jaar al.”

Het leidde tot enig ongemak aan tafel. Diederik Gommers moest er luid om lachen, maar herpakte zich direct, en ook Thomas van Groningen en André Rieu konden hun lach niet onderdrukken.

Jeroen kritisch

Jeroen Pauw, de producent van Op1, is kritisch over de presentatoren die die avond de gespreksleiders waren: Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. “Als een vuurwerkhandelaar over burgemeester Bruls van Nijmegen zegt ’die bal gehakt’ moet je als presentator misschien ingrijpen”, zegt hij in De Telegraaf.

Het ligt altijd aan de situatie zelf, aldus Jeroen. “In Pauw & Witteman tutoyeerde Ali B minister-president Jan-Peter Balkenende en gingen Heleen van Royen en Jort Kelder los op minister Vogelaar. Wij grepen niet in, omdat we dan de indruk hadden gewekt dat bewindvoerders zichzelf in zo’n situatie niet kunnen redden.”

Hubert zat niet zelf aan tafel en kon zich dus ook niet verdedigen. Daar had volgens Jeroens theorie dus prima kunnen worden ingegrepen.

Provocaties

Volgens sommige mensen leven we in sterk gepolariseerde tijden, maar volgens Jeroen valt dat wel mee. “Provocaties zijn niet nieuw”, zegt hij. “Laten we in deze bizarre coronatijd niet vergeten dat ontregelaars van alle tijden zijn. In mijn jeugd waren er Dolle Mina’s en werden er spandoeken gedragen met Johnson moordenaar.”

Thierry Baudet is een van de grootste ontregelaars van deze tijd. Maar die worden ondertussen gewoon van repliek gediend, aldus Jeroen. “De actie #thierryisgevaccineerd als – met typische wappieteksten onderbouwde – parodie op de praktijken van Baudet vond ik briljant.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen