Jan Slagter heeft geen spijt van ‘nee’ tegen steenrijke John de Mol

Jan Slagter heeft er geen spijt van dat hij het aanbod van John de Mol voor een eigen tv-zender heeft afgeslagen. “Het zou hebben gevoeld als verraad”, zegt de baas van Omroep MAX.

John de Mol en Jan Slagter © MAX, NPO

John de Mol heeft in 2016 om tafel gezeten met Jan Slagter en hem een zakelijk voorstel gedaan. “Ze hadden een heel model gemaakt van wat MAX waard was en weet ik wat. Dan zou ik daar mogen werken en een zender krijgen.” Hij zei echter nee: “Als ik iets niet wil is dat ik iets voor het geld alleen doe.”

Boeltje pakken

Jan vertelt dit weekend in De Telegraaf dat hij geen spijt van die beslissing. “Er heeft nooit een kant-en-klaar contract voor m’n neus gelegen, maar John heeft wel tegen me gezegd: wil je niet bij ons komen werken?”

Hij vervolgt: “De verleiding was dat ik een eigen zender zou kunnen krijgen, maar ik besefte: het betekent ook dat je wat je in zeventien jaar met MAX hebt opgebouwd moet achterlaten. Het was niet: ik pak m’n boeltje hier op en zet het neer bij SBS 6. Zo makkelijk is dat niet, met rechten en regels.”

Verraad

Het speelde ook een grote rol dat Omroep MAX een enorme achterban heeft en dat Jan die mensen niet wil gebruiken voor een deal die vooral voor hemzelf heel goed uitpakt. “Onze leden hebben hun vertrouwen uitgesproken in MAX en mij. Het zou hebben gevoeld als verraad.”

Jan is daardoor wel miljoenen euro’s misgelopen. “M’n salaris is prima, ben zeker niet zielig, maar heb een keus gemaakt die me wellicht veel geld heeft gekost. (…) Mijn zoon zegt: als jij commercieel was gegaan, hadden we nu ergens anders gewoond. Hij zegt het láchend, want ons gezin heeft niks te klagen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de MAX-hits net zo goed zouden scoren onder de Talpa-vlag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen