Harry Mens daagt Angela de Jong uit om langs te komen: ‘Stom wijf’

Harry Mens heet Angela de Jong welkom als ze zich aanbiedt voor zijn beroemde talkshow Business Class. “Ik vind haar een stom wijf, maar ze mag best komen”, laat hij weten.

Harry Mens en Angela de Jong © RTL, NPO

Angela de Jong is graag te gast in talkshows op televisie, maar in Business Class hebben we haar nog niet gezien. Als ze zichzelf aanbiedt, dan mag ze van presentator Harry Mens best bij hem langskomen. “Ik vind haar een stom wijf, maar ze mag best komen”, laat hij weten in Nieuwe Revu.

Tegoedbonnetje

Het zal dan in elk geval niet over ditjes-en-datjes gaan, bezweert Harry. “Ik zou dan wel tegen haar zeggen: wees goed voorbereid. De mensen bij wie ze normaal komt, zeggen ja en amen tegen haar, omdat je dan een tegoedbonnetje hebt om minder kritisch bejegend te worden in haar columns.”

Dat doet Harry niet. “Als je daar niet aan meewerkt, dan schrijft ze over je zoals ze dat bij mij deed. Dat raakt me niet, hoor. Het bevestigt alleen maar hoe zij in elkaar zit. Ze zit alleen maar bij talkshows omdat ze haar eigen linkse imago wil oppoetsen.”

Zelf zegt Angela dat ze rechts is. “Maar ze ligt in bed met links.”

Sneer aan Youp

Wie zou hij níet in Business Class willen hebben? “Ik denk dat ik geen goed gesprek kan voeren met Youp van ’t Hek. Zijn columns lees ik met plezier, maar je ziet tussen de regels waar zijn voorkeur naar uitgaat: links, maar wel met geld.”

Het is een linkse zakkenvuller, zegt Harry. “Hij is schatrijk, maar hij vindt het heerlijk om dat te compenseren door op schoot te gaan zitten bij De Wereld Draait Door en in de linkse hoek. Hij moet zijn shows toch volkrijgen, nietwaar?”

580.000 euro

DWDD-ster Matthijs van Nieuwkerk lag vroeger altijd onder vuur vanwege zijn topsalaris van 580.000 euro per jaar. Een paar jaar geleden zei Harry meer te verdienen, maar toen kwam de coronacrisis. Heeft dat er ingehakt? “Nee, dat is alleen maar meer geworden.”

Tot slot laat Harry weten dat hij voor drie jaar heeft bijgetekend bij RTL. “Voordat ze gaan fuseren met SBS, laat ik die bui maar voor zijn. Het geld kan ik goed gebruiken.”

Huisje cadeau

Heeft hij nog niet genoeg dan? “Ik heb vijf dochters die ik wil verwennen. Daar heb ik veel geld voor nodig. Ik geef ze huizen, dat soort dingen.”

Zijn laatste cadeautje is een appartement aan de peperdure Amsterdamse Churchillaan. “Dat kostte meer dan een miljoen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Harry Mens roept steeds dat Angela de Jong links is. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen