Humberto Tan weigert te reageren op vraag over Dionne Stax

Humberto Tan weigert om zijn medewerking te verlenen aan een groot artikel over Dionne Stax in het tijdschrift Veronica Superguide. Hij zit niet te wachten op vragen over zijn oud-minnares.

Humberto Tan en Dionne Stax © RTL / Roland Reinders

Het was in 2017 een behoorlijke shock voor veel mensen: Humberto Tan had altijd het imago van de loyale familieman, maar plotseling bleek hij zijn vrouw Ineke stiekem te bedonderen met de toenmalige nieuwslezeres Dionne Stax. Of, zoals Peter R. de Vries het omschreef: hij zat ineens elke avond in de opening van het NOS Journaal.

Affaire met Dionne

Na het uitlekken van de affaire met Dionne, stortten de kijkcijfers van RTL Late Night abrupt in. En niet zo’n beetje ook. Maar ook voor RTL Boulevard was het een klap, waarvan het nooit helemaal is hersteld. Nog altijd kleeft aan het programma het beeld dat collega’s wel heel erg de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Waar Dionne tijdens de affaire met Humberto nog hot news was, wordt ze tegenwoordig eigenlijk nauwelijks besproken. Ze maakte recentelijk een overstap naar Omroep MAX en daar past ze eigenlijk ook prima thuis: allebei een beetje saai, een beetje gezapig. ‘Vriend en vijand over Dionne Stax: een saaie stoeipoes?”, kopt Veronica Superguide deze week.

Humberto weigert

Vriend en vijand komen in het artikel aan het woord over Dionne, waaronder ook Johan Derksen. Hij noemt haar in het artikel een robotje zonder charisma. Een beetje wat veel mensen van Dionne vinden. Behalve Humberto natuurlijk. Die kent Dionne van een heel andere kant. Nou ja, van alle kanten eigenlijk.

Maar uitgerekend Humberto wil helemaal niets zeggen over Dionne. Die houdt vakkundig zijn klep als hij door tv-journalist Rob Goossens gebeld wordt. “Ik heb nog nooit iets gezegd over collega-presentatoren, kijk maar na in de archieven”, laat hij kort maar krachtig weten.

Zwijgzaam

Ook tijdens en na de affaire met Dionne heeft Humberto zich nooit uitgelaten over Dionne en hun romance. Wel vroeg de Volkskrant hem afgelopen zomer nog: “Denk jij dat de affaire met Dionne Stax jou als presentator de kop heeft gekost?”

Humberto daarop: “Nee, nee. Dat weet ik echt zeker: dat speelde totaal geen rol. Het was een opeenstapeling van factoren waardoor het niet meer liep, ik kan daar wel uren over praten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Humberto's vrouw Ineke tegenwoordig rustig kan slapen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen