Meilandjes krijgen geen steun van GroenLinks: ‘Blij met cancelen!’

Erica en Maxime Meiland hoeven niet te rekenen op mededogen van de stemmers van GroenLinks. Zij vinden het in meerderheid goed dat de dames zijn gecanceld vanwege hun islamkritische houding.

Jesse Klaver en Maxime Meiland © SBS

De Meilandjes domineren het nieuws vanwege hun islamkritische uitspraken en dat is natuurlijk niet goed voor hun knuffelgehalte. Het ene na het andere bedrijf laat de tv-familie keihard vallen, maar hoe denkt het Nederlandse volk erover? Volgens Hart van Nederland wordt de familie door de meeste mensen gesteund.

GroenLinks haat Meilandjes

Het SBS 6-programma heeft een ‘representatief onderzoek’ laten doen en daaruit blijkt dat 63 procent van de mensen het niet terecht vindt dat de Meilandjes worden gecanceld. 28 procent vindt het wel terecht dat de bedrijven hun samenwerking opzeggen. “De steun is, weinig verrassend, vooral te vinden bij rechtse stemmers.”

De achterban van VVD, PVV, CDA, FvD, JA21 en BBB steunen allen in grote meerderheid de tv-familie. “Onder linkse stemmers is meer begrip voor de bedrijven te vinden, al is alleen bij stemmers van GroenLinks en BIJ1 een aanzienlijke meerderheid te vinden die voor de breuk is.”

D66’ers en PvdA’ers zijn verdeeld, met ieder slechts 52 procent steun voor de beslissing van de bedrijven, aldus Hart.

Verdeeldheid

Zihni Özdil, voormalig Kamerlid van GroenLinks, vindt de boycot wél te ver gaan, zegt hij in De Telegraaf. “Dit hoort bij de wokewereld. Het is een laffe actie. Worden binnenkort ook de kleinkinderen van moeder Erica al gecanceld?”

Hij doelt op de kleine dochtertjes van Maxime. “Dat bedrijf kán dat natuurlijk nu al uit voorzorg vragen, en ze eventueel cancelen als het antwoord niet bevalt of als ze niet snel genoeg reageren”, zegt Zihni cynisch.

Steun van Angela

Ook Angela de Jong steunt de Meilandjes. “Dat vind ik eigenlijk juist zo leuk aan de Meilandjes. Dat ze geen blad voor de mond nemen en gewoon zeggen wat ze denken, en in die zin lak hebben aan wat de politiek correcte mening in Nederland is”, zegt ze tegen RTL Boulevard.

En wat vindt Talpa ervan? Die blijven gewoon samenwerken met de Meilandjes. “Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf.”

Woke

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds, huisvriend van de Meilandjes, vindt het walgelijk. “Het is natuurlijk dat woke en dat cancelen”, briest hij in Shownieuws.

“Als je als bedrijf nu nog wél met hen samenwerkt, dan laat je eigenlijk de indruk op je dat jij het wél allemaal goed vindt wat er gebeurd is en dat is nou het ernstige van iemand afrekenen op uitspraken die ze zelf nooit gedaan heeft. Ik blijf het merkwaardig vinden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Juicht u de cancelcultuur toe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen