Art Rooijakkers geboycot? ‘Beter niet meer in zijn show verschijnen’

Het zal voor Art Rooijakkers zomaar een stuk lastiger kunnen worden om BN’ers te strikken voor zijn programma Rooijakkers over de Vloer. “Daar zou ik als BN’er echt twee keer over nadenken.”

Art Rooijakkers © William Rutten

Het is voor egorappers als Ali B en Lil’ Kleine heel erg belangrijk om bizar dure horloges te dragen, maar anno 2021 is dat eigenlijk niet meer mogelijk. Ze zijn nu beiden het slachtoffer geworden van zeer gewelddadige roofovervallen en mogen zich gelukkig prijzen dat ze daarmee niet hun gezinnetjes in gevaar hebben gebracht.

Niet naar Rooijakkers

Topfotograaf William Rutten is door al die berovingen op een andere manier gaan kijken naar BN’ers die hun rijkdom etaleren op sociale media als Instagram. “Als ik nu een jonge rapper voor de lens krijg die zijn dure klokje wil laten zien, dan zal ik hem adviseren dat niet te doen”, zegt hij in het AD.

Maar ook optreden in een programma als Rooijakkers over de Vloer is totaal niet handig, zegt William. “Ik zou als artiest ook wel twee keer nadenken voordat ik meewerkte aan een tv-programma van Ivo Niehe of Art Rooijakkers die jouw huis laten zien.”

Opscheppen

Ook Jake Hampel, die met zijn bedrijf meerdere BN’ers beveiligt, adviseert zijn sterren om niet zo te pochen met hun rijkdommen. Sterker nog: hij dwingt dat af. “We geven onze cliënten protocollen mee waaraan ze zich moeten houden. Ja, daar ben ik streng op, ik ga mijn medewerkers niet in gevaar brengen.”

Dan maar niet opscheppen op social media, zegt Jake. “Je mág trots zijn. Als je het niet op Instagram gooit en er niet al te opzichtig mee rondloopt, kan het prima. Dan zal in een winkel of restaurant alleen de echte kenner je een complimentje geven met je klok, niet de hele wereld.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen