Ruud de Wild noemt Marco Borsato in één adem met Jos B.

Ruud de Wild heeft gisteren in zijn radioprogramma een behoorlijk pittige grap gemaakt over Marco Borsato. Hij noemde de zanger in één adem met Jos B., de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen.

Marco Borsato en Ruud de Wild © William Rutten, Wessel de Groot

Het lijkt erop dat Ruud de Wild niet bepaald terugdeinst voor Marco Borsato en de peperdure advocaten die hij heeft ingeschakeld. De NPO Radio 2-dj heeft gisteren in zijn programma een behoorlijke pikante grap gemaakt over de zanger, die onder vuur ligt vanwege roddels over grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes.

Roddels gaan door

Na maanden van roddels staat één ding als een paal boven water: er is werkelijk nog niemand opgestaan tegen Marco en er is geen enkel bewijs van zijn vermeende grensoverschrijdende gedrag. Hij wil de roddels aanvechten door het Openbaar Ministerie onderzoek te laten doen, maar de geruchtenstroom gaat ondertussen gewoon verder.

Ruud de Wild maakt het nu wel heel bont. Hij vertelt op de radio een pittige grap waarin hij Marco in één adem noemt met Jos B., die wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De radio-dj trekt geen directe vergelijking tussen beiden, maar legt wel een link en dat gaat natuurlijk best ver.

Pittige grap Ruud

Als Ruud een quizje houdt met een luisteraar, start hij een fragment in van het programma House Vision. Daarin zegt iemand: “Er groeien in de duinen ook allemaal eetbare planten. Je hebt natuurlijk bramen en hier achter me groeien allemaal duindoornstruikjes en die bessen zijn niet superlekker, maar wel heel gezond. Maar wederom: je moet in een natuurgebied altijd wel heel goed oppassen…”

Vervolgens legt Ruud zijn luisteraar drie keuzes voor om de zin af te maken. “A) Dat Marco Borsato er geen barbecue organiseert, B) Dat je Jos B. niet tegenkomt, C) Dat je niet zomaar alles kunt plukken.”

De luisteraar koos uiteindelijk voor C.

Barbecue

Ruud verwijst niet zonder reden naar een barbecue. Volgens de roddels zou het grensoverschrijdende gedrag van Marco immers hebben plaatsgevonden op een van de Voice-barbecues die hij jaarlijks organiseerde.

Met zijn grap suggereert Ruud dat Marco een soort roofdier is dat toeslaat als je je veilig waant in een rustige omgeving. Met dit soort grappen draagt Ruud natuurlijk bij aan een negatief sentiment rond Marco.

Marco heeft nog niet zelf voor een camera gereageerd op de geruchten. De showmedia zitten flink achter hem aan, maar zijn niet zeker van zijn verblijfsplaats.

Update

Lees ook: Ruud de Wild heeft spijt van heftige grap over Marco Borsato

Fragment

Het fragment kunt u beluisteren op de website van NPO Radio 2, vanaf 1 uur en 47 minuten. Een luisteraar heeft de passage ook al losgeknipt en op Twitter geplaatst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato in één adem noemen met Jos B. Gaat Ruud de Wild niet íets te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen