Harry Mens walgt van Angela de Jong: ‘Vreselijk links wijf’

Harry Mens is niet te spreken over de sneren die Angela de Jong aan hem uitdeelt in haar nieuwste column. Sterker nog: hij heeft haar op de radio met de grond gelijkgemaakt. “Wat een naar wijf.”

Harry Mens en Angela de Jong © RTL, NPO

Angela de Jong heeft gisteren een vrij milde column geschreven, waarin ze wat speldenprikjes uitdeelt aan Harry Mens, die al jaren de lachwekkend slechte talkshow Business Class maakt. Ze schrijft bijvoorbeeld dat Harry altijd zit ’te knikkebollen’ tegenover zijn gasten en dat hij overduidelijk ‘ongeïnteresseerd’ is.

Moeder overste

Het is elke zondag weer een ‘rariteitenkabinet’, vindt Angela. “Harry is er heer en meester in om een volstrekt hallucinant gesprek te voeren met zijn gasten waarbij ze allebei in een ander universum lijken te bivakkeren”, zegt ze. “Het is een parodie op een talkshow en zodoende bijna net zo grappig als de TV Kantine.”

Een vrij waarheidsgetrouwe omschrijving van Business Class, maar Harry Mens is dus he-le-maal over de zeik. “Ja, die Angela de Jong is natuurlijk de moeder overste van links Nederland”, roept hij op Radio Veronica. Een opmerkelijke uitspraak, want als er iemand rechts-convervatief is, dan is het Angela de Jong wel.

Kaag-beschermvrouw

Waar komt Angela’s sneer volgens Harry vandaan? “Ik heb al 23 jaar dat programma en ze heeft nog nooit in die 23 jaar één letter over me geschreven. Waarschijnlijk is nu de aanleiding dat ik in het begin van het programma iets lelijks zei over mevrouw Kaag. Ik denk dat zij ook van D66 is en ze wil mevrouw Kaag denk ik beschermen.”

Harry heeft het volgende gezegd over Kaag: “Het was op z’n zachtst gezegd weer een heel ongelukkige week voor mevrouw Kaag. In Den Haag geldt dat het beeld goed moet zijn. En hoe werkt dat? Je geeft de NPO een bak gemeenschapsgeld, geld van u en mij, en dan kun je op maat documentaires laten maken. Eigenlijk hetzelfde wat wij al jaren doen en wat ons altijd wordt verweten. Het enige verschil is dat wij het zélf betalen.”

Linkse kinderen

Denkt Harry nou echt dat Angela hierop is aangeslagen? “Ja, dat weet ik haast wel zeker. Dit is volgens mij de aanleiding. Zij is de moeder overste van links Nederland. Haar linkse kinderen werden aangevallen. Ze zit constant in al die talkshows van de NPO en o wee als de regering de subsidies intrekt, want dan zit ze in een lege vijver te vissen.”

Gastheer Wilfred Genee reageert verbijsterd. “Harry, geloof jij dusdanig in motieven en complotten dat mensen zo hun werk doen? Dat ze altijd met een achtergrond dit soort dingen schrijven?”

Links wijf

Harry daarop: “Ja, natuurlijk. Die Angela de Jong is gewoon een links wijf. Ze dient het belang van NPO 1, 2 en 3. Ze wordt daar constant uitgenodigd en stel je voor dat er wat zou gebeuren? Dat is een ramp voor haar.”

“Het is toch gewoon gel*l? Iedereen is tevreden en ik ben de enigste die mensen laat uitpraten. Het is gewoon een naar wijf.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen