Beau van Erven Dorens sluit talkshow af in tranen: ‘Heel ontroerend’

Beau van Erven Dorens is hevig geëmotioneerd geraakt in zijn talkshow op de late avond van RTL 4. Na een item over zijn doodgeschoten collega Peter R. de Vries kon hij zijn tranen niet bedwingen.

Beau van Erven Dorens © RTL

Kees van der Spek heeft vlak voor de moord op Peter R. de Vries een interview met hem opgenomen. Het was de bedoeling om er een podcast van te maken, maar er stonden ook twee camera’s op. Hij heeft ervoor gekozen om er een programma van te maken. Dit laatste interview met Peter is momenteel te zien op Videoland.

Gierende emoties

Om het gesprek onder de aandacht te brengen, schoof Kees gisteren aan in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Het is een reis door vele zaken, het is een reis door jullie vriendschap. Er zit van alles en nog wat in. Je raakt eigenlijk een beetje de weg kwijt met je emoties als je ernaar kijkt, vind ik. Heb jij dat ook?”

Kees: “Ja. Het giert eigenlijk alle kanten op. Nu steeds als ik Peter zie, dan leeft hij ineens weer. Hij beweegt en hij is er opeens weer.”

Twee camera’s

Beau: “Ik ben zo blij dat je een camera op die podcast hebt gezet, want meestal is het alleen geluid en nu staan er twee camera’s op.”

Kees: “Ja, die stonden erop om wat teasertjes voor YouTube te maken, geloof ik. Dat is dus allemaal meegenomen.”

Beau: “Wat vindt de familie ervan? Royce en Kelly?”

Kees: “Ja, die heb ik het laten zien. Die vinden het heel mooi.”

Beau emotioneel

Beau ter afsluiting: “Goed. Nou, ik zou zeggen: gaat het allemaal zien, want het is allemaal ontzettend boeiend en ontroerend. Ehmm…”

Dan raakt Beau dermate geëmotioneerd dat de uitzending stilvalt. Tijl Beckand springt in: “Ja, het is zo confronterend om te zien hoe iemand die het leven en het gevaar bij de strot pakte opeens in de studio zit alsof hij hier zo kan binnenlopen…”

Beau neemt het al snel weer over, maar blijft hevig geëmotioneerd: “Goed, dankjewel Tijl voor deze redding. Het laatste interview met Peter is vanaf morgen te zien op Videoland. Tot morgen.”

Tijl: “We zijn er doorheen.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen