Erica Meiland baalt dat dochter wordt geboycot: ‘Sneeuwbaleffect’

Erica Meiland baalt ervan dat zij haar dochter in de moeilijkheden heeft gebracht met haar uitspraken, laat ze blijken op Instagram. Ze spreekt van een ‘sneeuwbaleffect’. “Het is opgeblazen.”

Erica Meiland © William Rutten

De uitspraken die Erica Meiland in haar biografie doet over de islam hebben een enorme rel veroorzaakt. Met name de passage over de boerka is in het verkeerde keelgat geschoten: “Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal?”

De visie van Erica

Erica werd publiekelijk gesteund door haar dochter Maxime Meiland, die de hoofddoek ook ‘waanzin’ vindt. Het gevolg is dat ineens niemand meer met Maxime wil samenwerken. In een mum van tijd heeft ze ál haar commerciële deals verloren. In een poging om de schade te beperken heeft de Meiland-telg nu haar excuses aangeboden.

Excuses komen er niet van Erica, maar wel reageert ze nu op de ontstane ophef. Ze zegt op Instagram: “Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’.”

Sneeuwbaleffect

Die visie is enorm opgeblazen, aldus Erica. “Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”

Ze vervolgt: “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. Menigeen zoekt en vindt om die reden een plek in de nederlandse samenleving.”

Kritiek op islam

Het is een merkwaardige tijd, vindt Erica. “De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

“Tot slot: om iedereen zelf zijn mening te laten vormen plaats ik de link naar voornoemd hoofdstuk in de bio. Erica Renkema.”

Instagram

De post van Erica:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Erica Meiland graag in een talkshow willen zien over dit onderwerp?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen