Caroline Tensen stort bijna in bij Eén tegen 100: ‘Het was een hel’

Caroline Tensen stelde in 2012 de crematie van haar moeder uit omdat ze zo druk was met de opnames van Eén tegen 100. Negen jaar later onthult ze dat die opnames toen echt de hel waren.

Caroline Tensen © Nick van Ormondt

Negen jaar geleden zorgde Caroline Tensen voor behoorlijk wat verbazing met haar uitspraken dat ze de crematie van haar moeder had verschoven, omdat ze zo druk was met televisie. “Dinsdag was ma overleden, dus we wilden haar de maandag daarop cremeren. Dat ging niet door vanwege de drukte: ik had die hele week opnames voor Eén tegen 100.”

‘Het lukt me niet’

Nu blikt de RTL 4-presentatrice in het AD terug op de moeilijke tv-opnames van toen. “Ik heb mijn moeder begraven tussen twee opnamedagen van Eén tegen 100 in. Ik weet nog dat ik tegen mijn vader zei: het lukt me niet, pap, ik kan de studio niet in. Hij antwoordde: ‘Denk aan je moeder, die had het ook gekund.’ Toen ben ik gegaan”, zegt ze.

Caroline heeft geen woord met het publiek gedeeld over de heftige gebeurtenissen in haar privéleven. “Ik heb niks tegen het publiek gezegd. Ik wilde niet dat ze medelijden met me zouden hebben. Het was een hel, maar ik ben professioneel.”

Bang voor tv-exit?

De laatste tijd is Caroline veel in de media, omdat ze wat onthullingen heeft gedaan over haar verschrikkelijke overgang. Ze heeft daardoor met depressies gekampt. En ook toen bleef ze gewoon doorwerken, net zoals die keer dat ze helemaal bont en blauw was na de val van haar fiets.

Is Caroline soms bang dat haar plekje wordt ingenomen? “Het kan niet zo zijn dat iemand anders mijn programma tussendoor gaat doen. Dat zou me pijn doen. Het is al 21 jaar aan mij verbonden.”

Geraniumangst

Caroline heeft last van geraniumangst. “Zeker naarmate je ouder wordt en mensen vaker aan je vragen: zie je ertegenop dat je carrière straks klaar is? Ja, natuurlijk zie ik daar tegenop, want ik zal het ontzettend missen. Ik weet dat het moment komt, maar ik wil dat graag zelf bepalen.”

“Ik hoop wel dat ik dat op tijd aanvoel. Ik moet niet vergeetachtig worden of een slap aftreksel van mezelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline Tensen verschoof de crematie van haar moeder vanwege opnames van Eén tegen 100. Wat zou u hebben verschoven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen