Wilfred Genee ontkent vertrek bij Talpa: ‘Ik ga niet overstappen’

Wilfred Genee ontkent alsnog dat hij de overstap gaat maken van Talpa naar de nieuwe speler Viaplay. “Ik heb net bijgetekend voor twee jaar voor de nieuwe talkshow op SBS 6”, zegt hij.

Wilfred Genee © William Rutten

Het gerucht dat Wilfred Genee zou vertrekken van Talpa naar de nieuwe concurrent Viaplay werd gisteren gelanceerd door Rob Goossens in de uitzending van RTL Boulevard. Het was al hoogst merkwaardig, omdat Wilfred geacht wordt om over twee maanden te beginnen aan de nieuwe dagelijkse VI-talkshow op SBS 6.

Wilfred hintte op exit

Wilfred zorgde ervoor dat het gerucht nieuws werd door niet te ontkennen. “Ik heb de laatste tijd geleerd om in sommige gevallen het antwoord ‘geen commentaar’ te geven. Dit is zo’n moment. Ik kan er niets over zeggen”, zei hij tegen RTL Boulevard. Dat blijkt nu voor de aandacht geweest te zijn.

Na alle ophef – waar het kennelijk om te doen was – kwam Wilfred vanochtend alsnog met een ontkenning op Radio Veronica. “Je wil nog even door op dat ehh… Viaplay of zoiets? Shownieuws kwam ermee en Boulevard vroeg het aan mij enzovoorts. Ik kreeg dus heel veel van die vragen.”

‘Hele week bezig!’

Wat heeft Wilfred op die vragen geantwoord? “Ik heb ook tegen dat meisje van Shownieuws gezegd: ‘Er wordt zoveel over mij geroepen, als ik nou op alles moet gaan reageren wat er over mij geroepen wordt dan ben ik een week bezig.’”

‘Nee, ik ga niet.’ Vier woorden, één seconde. Maar voor Wilfred kennelijk een dagtaak. “Mijn baas John de Mol zei zelf een paar jaar geleden tegen mij: ‘Je hóeft niet op alles te reageren.’ Bovendien: in dit geval hóef ik ook niet te reageren, want ik heb net bijgetekend voor twee jaar voor de nieuwe talkshow. Het is dus helemaal niet relevant.”

Contract verscheuren

Sidekick Rick Romijn: “Een wijs man zei ooit: ‘Contracten zijn er om verscheurd te worden.’”

Wilfred: “Ik heb gewoon een contract getekend, dus de komende twee jaar…”

Rick: “Jij kan nu met je hand op je hart verklaren: ‘Ik ga niet naar Viaplay.’”

Wilfred: “Op dit moment ga ik niet naar Viaplay.”

Rick: “Ohhhhh!!!!”

‘Komende tijd ga ik niet’

Wilfred: “Ja, dat is toch gewoon zo. Over een paar jaar kan het anders zijn.”

Rick: “Geef eerlijk antwoord.”

Wilfred: “De komende tijd ga ik niet naar Viaplay.”

Rick: “Heb je met Viaplay gesproken?”

Wilfred zwaar geprikkeld: “Rick, dat is niet relevant vind ik in deze. Ik zit hier en ik heb getekend en hier zit ik. Oké? Is dat voldoende? Kun je er wat mee?”

Rick: “Ik vraag het niet voor mezelf! Ik vraag het voor RTL Boulevard!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee ontkende Talpa-exit niet, omdat hij niet 'op alles wil reageren'. Goed argument?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen