Wilfred Genee hint op vertrek bij Talpa: ‘Streep door talkshow’

Wilfred Genee hint opzichtig op een vertrek bij Talpa. Hij zou, twee maanden voor de start van zijn dagelijkse VI-talkshow op SBS 6, werken aan een overstap naar het steenrijke Viaplay.

Wilfred Genee © Veronica

Een enorm merkwaardige ontwikkeling: twee maanden voor de start van de dagelijkse VI-talkshow hint Wilfred Genee in het openbaar op een transfer naar Viaplay. Het nieuwe betaalkanaal, dat voor een megabedrag de Formule 1 heeft gekocht, is op zoek naar presentatoren en verslaggevers. En volgens Rob Goossens wordt Wilfred daar een van.

‘Wilfred weg bij Talpa’

Rob maakte er gisteren een heel item over in RTL Boulevard: “Wat ik hoorde is dat Wilfred Genee zich al zou hebben gemeld en dat is natuurlijk opvallend, want hij moet vanaf januari in principe gewoon de dagelijkse talkshow op SBS 6 met zijn Veronica Inside-collega’s gaan maken.”

De komst van die talkshow is al helemaal rond. “Sterker nog: Wilfred heeft ook al voor twee jaar bijgetekend, maar wat ik dus hoor uit de wandelgangen is dat hij zou zijn uitgekeken bij Talpa en wel open zou staan voor een overstap.”

Hélène tweede optie

Er wordt bij Talpa gewerkt aan een plan B, aldus Rob. “Wat ik hoor is dat dat inderdaad een optie is. Ik heb Johan Derksen vandaag gesproken en die heeft ook zoiets van: dan neemt Hélène het maar over. Ik heb begrepen dat de bazen hoog in de boom bij Talpa zoiets hebben van: ‘We hebben een plan B.’”

Hij vervolgt: “Het zou dus kunnen, maar goed, over het algemeen is John de Mol niet zo dat hij zegt: ‘We hebben nog een contract van twee jaar maar we verscheuren het wel even.’ Dan moet Wilfred wel echt met iets goeds komen.”

Geen ontkenning

Wilfred draagt nadrukkelijk bij aan de geruchten door deze niet te ontkennen. Tegen Boulevard: “Ik heb de laatste tijd geleerd om in sommige gevallen het antwoord ‘geen commentaar’ te geven. Dit is zo’n moment.” Klopt het dan wat Rob zegt? “Geen commentaar. Ik kan er niets over zeggen.”

Het zou volgens Rob geen absolute ramp zijn, omdat Johan Derksen dé smaakmaker is van VI. “Wat ik merk is dat Johan wel echt zijn stempel aan het drukken is. Voorheen was Wilfred echt de baas en nu is het Johan met de eindredacteur. Wilfred heeft al wat minder te zeggen en voor mijn gevoel vindt Johan dat helemaal niet zo erg.”

Aardverschuiving

Shownieuws opende gisteren met het nieuws. Presentatrice Airen Mylene sprak van een potentiële ‘aardverschuiving in het tv-landschap’. Collega Albert Verlinde: “Als het waar zou zijn, is het een soort bom die ontploft. Zowel voor Talpa, die bezig is met Wilfred voor die dagelijkse talkshow, maar ook voor Viaplay.”

Talpa-bobo Marco Louwerens, ook wel bekend als ‘directeurtje’, is vaag: “Wat een rare vraag op zo’n mooie filmpremière als vanavond. Ik weet van niets. We gaan gewoon met het nieuwe programma beginnen in het nieuwe jaar. Wilfred heeft netjes zijn handtekening gezet, dus ik ga ervan uit dat we gewoon gaan starten met VI volgend jaar.”

Lak aan handtekening

Wat als Wilfred tóch vertrekt? Albert: “Als hij lak heeft aan die handtekening, dan gaat het hem heel veel geld kosten, want dit is niet het moment als SBS 6 en Talpa zó inzetten op die vijf dagen in de week, dat Wilfred dan weggaat.”

“Er wordt nu gezegd dat Hélène Hendriks dat ook kan. Ja, die kan dat ook inderdaad, maar je zit er als zender niet op te wachten dat Wilfred Genee opeens bij een concurrent aan het werk gaat.”

Het ging gisterenavond in Veronica Inside kort over Viaplay. “Ja, het wordt een goede zender”, aldus Wilfred. Johan: “Ze zoeken ook goede presentatoren.” Wilfred: “Ja, dat heb ik ook gehoord inmiddels ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee wil niet reageren op een eventuele Talpa-exit. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen