Johan Derksen over vertrek Thomas van Groningen: ‘Onbegrijpelijk’

Johan Derksen vindt het onbegrijpelijk dat politiek duider Thomas van Groningen is overgestapt naar Op1. Hij had volgens hem veel beter gepast bij de nieuwe dagelijkse VI-talkshow op SBS 6.

Johan Derksen, Thomas van Groningen en Sam Hagens © Veronica

Thomas van Groningen wordt de Jaïr Ferwerda van Op1. Hij is afgelopen zomer grootgemaakt door VI’s De Oranjezomer, maar blijft de VI-heren niet trouw als ze straks verhuizen naar SBS 6. De reden? Politici zouden hem niet meer serieus nemen. De VI-kijkers reageerden woest.

Minder dan Emma

Gisteren werd bekend dat Thomas bij Op1 minder gaat verdienen dan Emma Wortelboer en daar werd ’s avonds hartelijk om gelachen in Veronica Inside. René van der Gijp: “Dat is toch een reden om gelijk te stoppen, hè? Ja, kom op, hé! Die heeft zich laten piepelen die Thomas.”

Het is onverstandig van Thomas, vindt Johan Derksen. “Ik begrijp niet waarom Thomas daarvoor gekozen heeft. We hebben nu deze lastpost (Thomas’ opvolger Sam Hagens, zie foto). Die Thomas had altijd hier moeten blijven.”

‘Dat moet hij niet doen’

Bij VI ontpopte Thomas zich tot een soort jonge versie van Jan Boskamp, maar bij Op1 zit hij in een keurslijf. René: “Ja joh, bij dat Op1… Als daar gelachen wordt bellen ze de politie. Kom op joh, doe niet zo raar. Die Thomas zit erbij alsof hij al jaren… Dat ventje is 28 man! Wij namen hem serieus, maar daar… Dat moet hij niet doen joh.”

Johan: “Weet je wat het probleem is als je daar steeds zit? De ene avond zit je met twee gereformeerden die allemaal dominee’s aan tafel hebben, de volgende avond zit je met twee die niet kunnen presenteren. Je moet elke avond weer weten welke twee gekken er zitten.”

Gekken

Waarom hij precies weggaat? Johan: “Iemand heeft hem geadviseerd: ‘Je moet niet bij die gekken zitten.’”

VI heeft dus al een opvolger gevonden voor Thomas: de pittige Hart van Nederland-journalist Sam Hagens. Waar Thomas vooral met de mannen meelachte, daagt Sam de mannen van VI uit. “Ik moet dadelijk nog even met hem praten natuurlijk”, grapt Johan.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen