Wendy van Dijk ouderwets hard afgekraakt door Angela de Jong

Wendy van Dijk wordt weer ouderwets hard afgekraakt door Angela de Jong. De presentatrice verpest op eigen kracht de nieuwe SBS 6-show Cupido Ofzo, vindt de meedogenloze AD-diva.

Wendy van Dijk en Angela de Jong © SBS, RTL

Het is best pijnlijk voor Wendy van Dijk. Haar nieuwe datingshow Cupido Ofzo heeft een heel goed plekje gekregen op SBS 6, namelijk direct na Chateau Meiland, maar de mensen zappen massaal weg. Van de 1,1 miljoen Chateau Meiland-kijkers haakte gisteren 64 procent van de kijkers af toen Wendy en haar cupidoshow in beeld kwamen.

Angela krijgt rillingen

Wendy bleef steken op 387.000 kijkers. Dat er zoveel mensen wegzappen begrijpt Angela de Jong heel goed. “Of moet ik zeggen ‘wegvluchten’? Want dat is míjn natuurlijke reflex zodra Wendy in beeld verschijnt en tegen de kijker en de deelnemers op een gemaakt kleutertoontje begint te kirren”, sneert ze in haar AD-column.

Er moet echt een wonder gebeuren om Angela ooit nog met plezier naar Wendy te laten kijken. Ze ergert zich helemaal suf aan alles wat Wendy doet. Het stoort haar bijvoorbeeld ook als Wendy ‘grappig een wenkbrauw optrekt en een zogenaamd schalkse blik in de camera werpt’. “Dan lopen de rillingen over mijn rug.”

Grote Wendy-show

Wendy, die de AD-column van Angela elke ochtend ritueel schijnt te verbranden, staat in haar programma verstandelijk beperkte singles bij. Als je die kandidaten als volwaardig wil behandelen, dan moet je ze volgens Angela niet toe laten spreken ‘alsof het peuters zijn’. “Ze zijn slechts figuranten in de grote Wendy-show.”

Het feit dat Wendy de dates steeds verstoort, leidde afgelopen weekend ook al tot meedogenloze kritiek van Alexander Klöpping. Angela: “En dan ging ze nog zingen ook maandagavond. Twee keer zelfs.”

Flirty Dancing

Het allergrootste probleem van Cupido Ofzo is dat het programma té geënsceneerd is, vindt Angela. Zij omschrijft het als het Flirty Dancing-syndroom. Ook dat programma van Wendy was totaal niet authentiek.

“Het voelt niet echt”, sneert Angela. “Zolang Wendy ernaast huppelt, wordt het nooit authentiek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen