Wilfred Genee geeft overgestapte Thomas van Groningen trap na

Wilfred Genee geeft politiek verslaggever Thomas van Groningen een trap na, nu hij is overgestapt van Veronica Inside naar Op1. Zijn opvolger Sam Hagens is ‘stukken beter’, sneert hij.

Wilfred Genee, Thomas van Groningen en Sam Hagens © SBS

Thomas van Groningen is deze zomer een bekende Nederlander geworden dankzij zijn optreden in de VI-talkshow De Oranjezomer. Eigenlijk was hij ook in beeld om een plekje te krijgen in de nieuwe dagelijkse talkshow VI Vandaag, maar hij heeft gekozen voor een transfer naar Op1. De reden? Politici zouden hem niet meer serieus nemen.

Stukken beter

VI heeft ervoor gekozen om verder te gaan met Sam Hagens, de politiek verslaggever van Hart van Nederland. “Sam is wel goed, hè? Die is beter dan die Van Groningen eigenlijk”, sneert Rick Romijn, de sidekick van Wilfred Genee, nu op de radio.

Wilfred daarop vals: “Ja, stukken beter.”

Of zit Sam straks ook aan tafel bij Op1? Sam: “Dat gaat echt niet gebeuren. Wanneer hebben jullie voor het laatst een hele uitzending van Op1 gekeken? Dat is echt heel lang geleden voor mij. Ik zou daar nooit aan tafel willen zitten. Maar goed, dat terzijde.”

Coronakritisch

Sam staat ook anders in de coronadiscussie dan Thomas. Hij is namelijk behoorlijk kritisch over de uitsluiting van ongevaccineerde mensen. “Ik denk dat er weinig mensen zijn die zich dit hadden kunnen voorstellen. Wat ik ook een beetje mis in dit verhaal is dat het kabinet niet toegeeft dat de vaccins heel erg tegenvallen.”

Gaan we in Nederland straks, net als in België, zorgpersoneel ontslaan dat zich niet wil laten vaccineren? “Ik kan me niet voorstellen dat dat hier gebeurt.”

Wilfred: “Ja, dat zeg je nu, maar je kunt je ook niet voorstellen wat er nu gebeurt.”

Wappies

Sam is bezorgd. “Nee. Degene die dan wappies worden genoemd krijgen ook steeds meer gelijk, want het is een glijdende schaal en langzaam maar zeker gaat Hugo de Jonge steeds meer naar dwang en drang. Dat kun je nu gewoon niet meer ontkennen. Het gekke is dat ook de Tweede Kamer daar steeds verder in meegaat.”

“Ik denk dat de mensen in het land ook denken van: ja oké, het gaat steeds verder, zonder dat we echt in de gaten hebben wat de gevolgen zijn voor bepaalde mensen in onze samenleving.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen