Thomas van Groningen weg bij VI vanwege boycottende politici

Thomas van Groningen kiest voor een overstap van Veronica Inside naar Op1, omdat politici hem anders niet meer te woord willen staan. “Hij werd door het programma een outcast in Den Haag.”

Thomas van Groningen © De Oranjezomer

Hoewel Thomas van Groningen al enige tijd werkzaam is voor BNR Nieuwsradio, brak hij pas dit jaar door. Wilfred Genee nodigde hem namelijk om de haverklap uit bij De Oranjezomer. Nu laat de politiek verslaggever de mannen van VI in de steek en stapt hij over naar Op1, waar hij een exclusief contract heeft getekend.

Stank voor dank

Johan Derksen heeft er gemengde gevoelens bij. “Dat is stank voor dank. Wij maken hem groot en geven hem een podium… Hij kon net uitbraken wat hij wilde en weg is-ie!”

Wilfred begrijpt het wel. “Ik begreep dat hij het probleem had dat als hij in Den Haag kwam en in dit programma had gezeten, er helemaal niemand meer met hem wilde praten behalve de VVD. Als hij dan weer even bij Op1 zat, dan wilden al die politici weer even met hem praten. Anders was hij gewoon een outcast daar in Den Haag zodra hij in dit programma zat.”

Leuke persoonlijkheid

Valentijn Driessen: “Maar hij had wel een bepaalde leuke persoonlijkheid en die kun je hier veel beter kwijt dan aan zo’n tafel bij Op1 waar je in het gareel moet lopen.”

Wilfred: “Nee, dat heb ik hem ook gezegd.”

Johan: “Je zit dan ook elke avond tegenover een andere clown.”

Nergens meer binnen

Wilfred: “Ja, maar dat was een van de belangrijkste factoren: hij kwam nergens meer binnen als hij hier had gezeten. Raar eigenlijk. Hoe kan dat?”

Johan: “Die hebben lange tenen hoor die politici. Die zijn als de dood voor extreme meningen of dat je wat zegt. Ons programma staat op een lijst van ‘ongeleide projectielen, moet je niet gaan zitten’. Dat heeft iemand me laten zien. Ik heb dat van iemand bij De Wereld Draait Door.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Politici willen niets met Veronica Inside te maken hebben. Hooghartig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen