Thomas van Groningen wéér gebasht in VI: ‘Kritiekloze blije geit’

Thomas van Groningen, de nieuwe politiek analist van Op1, is wederom gebasht door zijn oud-collega’s van Veronica Inside. Volgens Johan Derksen is hij namelijk een kritiekloze ‘blije geit’.

Sam Hagens, Johan Derksen en Thomas van Groningen © SBS

Hoewel hij bekend is geworden dankzij de mannen van VI, heeft Thomas van Groningen er toch voor gekozen om over te stappen naar concurrent Op1 en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Hij krijgt nu continu een veeg uit de pan van zijn oud-collega’s. Zo riep Wilfred Genee van de week op de radio dat hij Thomas’ opvolger Sam Hagens ‘veel beter‘ vindt.

Blije geit

Daar blijken Wilfreds collega’s Johan Derksen en René van der Gijp ook zo over te denken. Thomas is volgens Johan gewoon een beetje inhoudsloos. “Thomas is wel een beetje een blije geit, een vriendelijke jongen, weet je wel. Een vriendelijk hompie mens. En Sam heeft dat gemene in zich”, zegt hij in Veronica Inside.

René vindt Thomas laf. “Je moet niet in een talkshow gaan zitten en dan als antwoord geven: ‘Daar wil ik me niet over uitlaten.’ Dan kun je beter thuisblijven, vind ik. Dan ga je lekker op het bankie liggen.”

Te voorzichtig

Thomas is te voorzichtig, vindt Johan. “Hij babbelt wel, maar hij is heel voorzichtig over politici. Omdat het er allemaal vloeiend uitkomt…”

René: “Lijkt het wat.”

Johan: “Ja, maar Sam is meer een etter. Het is een goede eigenschap voor een journalist als je iets narrigs over je heen hebt.”

Beter dan Thomas

Beroepsstoker Wilfred: “Ga je nu zeggen dat hij beter is dan Thomas? Nee, toch?”

Johan: “Nou, Thomas was heel gezellig, maar ik heb hem nooit op een mening kunnen betrappen. Als je een stelling deponeerde, zei hij: ‘Ja, daar ga ik niet over, daar brand ik mijn vingers niet aan.’ Ja, kom op!”

Wilfred: “Dus eigenlijk zeg je dat hij geschikter is voor dit programma?”

Bang

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen: “Thomas wilde hier toch niet meer zitten omdat hij bang was dat politici niet meer door hem geïnterviewd wilden worden? Dat gaat nergens over.”

Johan: “Nee, wat een gel*l.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen