Johan Derksen slijpt messen: aan tafel met Margriet én Martien

Johan Derksen is over twee weken te gast in de talkshow van Margriet van der Linden, die hij steevast met de grond gelijk maakt in zijn talkshow. “Ik móet er wel naartoe”, zegt hij.

Margriet van der Linden en Johan Derksen © NPO, SBS

Met zijn boek is Johan Derksen een van de genomineerden voor de NS Publieksprijs en die wordt op woensdag 17 november uitgereikt in de talkshow M. “Ik hou helemaal niet van die wedstrijden, maar mijn dochter is de uitgever en dan moet ik naar die uitreiking toe”, reageert de voetbalanalist in Veronica Inside.

‘Ik móet wel’

Johan wil eigenlijk helemaal niet. “Ik moet er naartoe, want mijn dochter heeft dat afgesproken. Ik vind het verschrikkelijk. Ik vind al die talkshows verschrikkelijk, maar M in het bijzonder. En dan moet ik ook nog met dat speenvarken aan tafel zitten!”

Hij doelt op Martien Meiland, die ook genomineerd is. “En het erge is: die wint ook nog, want die heeft een miljoen volgers. En ik weiger ten alle tijden om hier aan tafel te gaan bidden en smeken of ze op me stemmen. Ik hoop echt oprecht dat het moslimmeisje wint, maar die zal het niet winnen waarschijnlijk.”

Speenvarken

Met ‘het moslimmeisje’ doelt Johan weer op Lale Gül, die een boek schreef over hoe ze uit de islam is gestapt. “Ik hoop dat dat meisje Gül wint. Die heeft een moedig boek, schrijft kritisch ten opzichte van de islam en die heeft natuurlijk niet die hele achterban zoals wij die hebben en zeker zoals Meiland die heeft.”

Hij vreest dan ook het ergste. “Ik denk dat het Meiland wordt, het speenvarken, de gillende keukenmeid.”

Hekel aan talkshows

Van Johan is bekend dat hij een hekel heeft aan talkshows. “Ik wil helemaal niet naar talkshows en zeker niet naar M, maar ik moet er aanschuiven en dan gaat die lul het nog winnen ook.”

Het belooft een pittige aflevering te worden, want Johan heeft meermaals kritiek geuit op Martien en van Margriet is hij ook niet gecharmeerd. “Ik vind dat niks. Ik vind die mevrouw niks, ik vind het programma niks, ik vind de gasten niks. Ik voel me er helemaal niet thuis.”

17 november

Het belooft al met al een spannende aflevering te worden op woensdag 17 november. En twee dagen later horen we in Veronica Inside ongetwijfeld hoe het er achter de schermen aan toe is gegaan.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen