Marieke Elsinga ergert bladen met divagedrag: ‘Ze is Máxima niet!’

Marieke Elsinga zorgt voor flink wat ergernis bij de entertainmentbladen. Er wordt haar divagedrag verweten. “Je moet vragen aan haar eerst ter goedkeuring opsturen aan het management!”

Marieke Elsinga © RTL

Marieke Elsinga is dit jaar, net als Carlo Boszhard en Waylon, in de pen geklommen om een sinterklaasboek te schrijven dat kinderen tijdens een actieperiode kunnen krijgen bij een aantal supermarkten. De drie BN’ers waren vandaag aanwezig bij de presentatie in Amsterdam en de pers was massaal uitgerukt.

Bizarre eis

De grote entertainmentbladen werden gisteren, op de avond voor de presentatie, echter onaangenaam verrast door het management van Marieke. Ze kregen namelijk te horen dat eventuele vragen aan de presentatrice eerst even moesten worden voorgelegd. “Ter goedkeuring”, zegt een bron aan de kant van de showmedia.

De eis van Marieke zorgt met name voor ergernis omdat zij een van de presentatrices is van RTL Boulevard. Als die showrubriek van iemand de eis krijgt om vragen eerst even ter goedkeuring op te sturen, staan ze achter de desk geheid allemaal op hun achterste benen.

Máxima

Het is behoorlijk ongebruikelijk dat een BN’er eist om vragen eerst even ter goedkeuring op te sturen, zegt de bron. “De enige bij wie je vragen van tevoren moet inleveren, is Máxima.”

Volgens de manager van Marieke is dit echter een gebruikelijke werkwijze. “Dat doen wij als management eigenlijk altijd zodat we onze talenten hierop kunnen voorbereiden. Het is ook een vraag vanuit management en niet van Marieke zelf”, laat ze desgevraagd weten.

‘Geen must’

Als Marieke niet achter deze werkwijze staat, dan staat het haar natuurlijk vrij om haar manager daarop te wijzen. Volgens de manager is het echter helemaal geen harde eis. “Het is geen must, maar wel een prettige manier van samenwerken. Zo heeft Marieke ook vandaag interviews gehad waar ik van te voren niet de vragen van heb ingezien.”

Het ene medium wordt dus wél verzocht om vooraf de vragen in te sturen en het andere medium niet. Hoe zit dit? Geldt dit alleen voor de vier zogenoemde roddelbladen? “Nee, dat klopt niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die media verplichten om hun vragen eerst even op te sturen: divagedrag of begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen