Lieke van Lexmond gesloopt door Youp van ’t Hek: ‘Zweefteef’

Lieke van Lexmond en haar maanzusje Jetteke worden volledig met de grond gelijk gemaakt door Youp van ’t Hek. Hij vraagt zich af of ze écht zulke ‘zweefteven’ zijn of dat ze de kluit belazeren.

Lieke van Lexmond en Youp van 't Hek © RTL, BNNVARA

BN’ers proberen hun bekendheid tegenwoordig massaal te verzilveren door op internet allerlei producten aan te bieden. De mensen kopen die gretig, omdat ze hen kennen van televisie en hen daarom vertrouwen. Lieke van Lexmond is nu volledig door de mand gevallen met haar zweverige webshop: ze bleek keihard neppe edelstenen te verkopen.

Maanwappies

Die nepstenen werden door Lieke verkocht alsof ze een ‘helende werking’ zouden hebben. Dat is al volstrekt onbewezen bij échte edelstenen, maar natuurlijk ronduit lachwekkend bij nepstenen van glas. Het is ontdekt door de Keuringsdienst van Waarde. Wat vindt Lieke van die ontmaskering? Een hetze van de media, briest ze.

Youp van ’t Hek spreekt in zijn NRC-column van ‘maanwappies’. “Dat zijn die twee krankjorume zussen die aan Jupiter vragen of ze naar de kapper moeten en wat ze daarna het beste kunnen eten. Een veganistische pasta met Toscaanse hazelnoten? Of biologisch geteelde quinoa met Portugese tamme kastanjes?”

Gladjakkers

Wel vraagt Youp van ’t Hek zich af of Lieke en Jetteke echt van die ‘zweefteven’ zijn óf dat ze puur uit zijn op het geld. “Geen idee of de dames echt in deze lulkoek geloven of dat de Van Lexmondjes gewoon glijerige gladjakkers zijn. Zogenaamde Sywerts.”

Het is in elk geval hoogst kwalijk om ‘geneeskrachtige’ nepstenen te verkopen ‘aan hun goedgelovige aanhang’, vindt Youp. “Stukjes glas die je bij de Xenos per kilo kan kopen en die gewoon door kleine kinderhandjes voor twee euro per maand in plastic zakjes zijn gestopt.”

Stront aan de knikker

Lieke roept nu de hele tijd dat ze zelf ook is opgelicht door de groothandel, maar dat vindt Youp een heel erg zwak verweer.

“En, ze voelden niet aan die stenen dat het gewoon hobbyglas van de Blokker was? Als een steen zwijgt dan voel je toch stront aan die knikker?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn Lieke en Jetteke van Lexmond krankjorum, zoals Youp van 't Hek zegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen