Albert Verlinde begrijpt dat familie kotst op Ali B: ‘Heel heftig’

Albert Verlinde begrijpt dat de familie van Ali B boos is over alle persoonlijke ontboezemingen in zijn docuserie bij RTL. “Je moet altijd rekening houden met de familie waar je uit komt”, vindt hij.

Albert Verlinde en Ali B © SBS, RTL

Ali B heeft een soort zelfverheerlijkende docuserie uitgebracht op Videoland, waarin ook zijn afkomst uitgebreid aan bod komt. Zijn inmiddels overleden vader wordt daarin neergezet als een tiran, maar daar is diens broer niet blij mee. Deze oom van Ali B heeft dit weekend een filmpje online gegooid waarin hij volledig gehakt maakt van zijn neefje.

Heel erg heftig

Albert schrikt ervan, zegt hij in Shownieuws. “Het is heel heftig. Er zijn wel dingen naar buiten gekomen in de loop van de jaren dat het tussen zijn vader en moeder niet al te goed ging, maar in deze Videoland-serie loopt zijn moeder eigenlijk leeg over wat zijn vader gedaan heeft in het verleden. Dat is best heftig, ook omdat het een beetje gedramatiseerd is.”

De vader van Ali wordt er in de serie onder meer van beschuldigd dat hij bewust het gas open zou hebben laten staan in huis toen Ali nog klein was. “Gelukkig was de balkondeur open, de ramen waren open. Anders waren jullie dood geweest”, aldus zijn moeder.

Out in the open

Het is ontzettend privé, maar Ali heeft dit nu naar buiten gegooid. Albert: “Het is nu out in the open. Dit weet iedereen nu door die serie en de fragmenten die uitgezonden worden. Ik denk dat we allemaal wel meegemaakt hebben dat je in een interview altijd rekening probeert te houden met je familie en het gezin waar je uit komt.”

Je kunt niet zomaar je familie voor de bus gooien en al helemaal niet als het gaat om overleden familieleden, vindt Albert. “Jij hebt gekozen voor je bekendheid en de anderen niet, hè? Laat dat even helder wezen.”

Ongeloofwaardig

Ali B verweert zich door te zeggen dat de documentairemaker ‘alle vrijheid’ heeft gekregen. Albert: “Als je zoiets precairs gaat doen over een deel van de familie die niet voor zichzelf op kan komen en je gaat het ook nog super dramatiseren, dan vind ik wel dat je als Ali B had kunnen zeggen: ‘Hé hallo, wat echt privé is wil ik het eerst even zien.’”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Het is toch volkomen ongeloofwaardig dat dit uit zou komen zonder dat Ali het ziet? Die heeft echt álle secondes gezien, hè? Ik geloof er helemaal niets van. Dit is zoals hij het met heel veel dingen doet. Hij weet zichzelf heel goed neer te zetten als iemand die juist hiervandaan komt en het toch gemaakt heeft. Dit is waardoor hij nóg meer die mens wordt.”

Reactie Ali B

Ali laat via zijn manager weten: “Ali sluit zich aan bij hetgeen hij in zijn documentaire zegt over hoe hij zijn vader graag herinnert. Meer wil hij er niet over kwijt. Hij richt zich op zijn gezin en positieve zaken.”

Hij heeft op social media onderstaand filmpje geplaatst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B praat zonder toestemming over zijn familie. Prima of onkies?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen