Matthijs van Nieuwkerk schrikt zich rot van vraag Paul de Leeuw

Matthijs van Nieuwkerk schrikt zich rot als Paul de Leeuw in een podcast opeens iets vraagt over zijn nieuwe vriendin Martha Riemsma. “Ja. Daar daar daar… Ehh…”, stamelt de tv-miljonair.

Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw © NPO

Paul de Leeuw heeft een podcast waarin hij met vrienden en gasten praat over ditjes en datjes. In de nieuwste aflevering is Matthijs van Nieuwkerk te gast en daarmee praat hij onder meer over wandelen tijdens corona. Zo zitten wandeldates bijvoorbeeld enorm in de lift. “Ik kan me er eigenlijk wel iets bij voorstellen eerlijk gezegd”, reageert Matthijs.

‘Ja, daar, daar’

Wandelend daten is eigenlijk prettiger dan in een café, merkt Matthijs op. “Ik vond het ook wel rustiger dan in een café afspreken ofzo. Een beetje wandelen… Ja, ik vond het eigenlijk heel vanzelfsprekend.”

Dan merkt Paul op: “Jij hebt je relatie in een café ontmoet.”

Er valt vervolgens een stilte. Matthijs: “Ja. Daar daar daar… Niet omdat ik om twee uur nog aan de bar hing, maar wel omdat ik had opgetreden in dat café. En ehhh…. De vrouw en dame in kwestie was ook in dat café aanwezig.”

‘Gaat je niks aan!’

Paul merkt dat Matthijs uiterst ongemakkelijk wordt. “Ja, nou ja goed. Het moet toch even gevraagd worden.”

Matthijs vervolgens: “Ha ha. Ik wilde bijna zeggen: ‘Dat gaat je niets aan!’, maar dat is te flauw.”

Paul: “Ja, ik zag je zoeken! Ik heb nog nooit iemand zo zien zoeken, van: wat moet mijn antwoord nu zijn? Maar ik wil het toch weten!”

Relatie met Martha

Matthijs werd in juni betrapt met zijn nieuwe vriendin Martha, nadat Story-paparazzo Edwin Smulders urenlang bij hem in de bosjes had gelegen. Een tijdje geleden heeft Özcan Akyol onthuld dat hij degene is die de twee aan elkaar heeft gekoppeld. Hij ziet veel vuur in de relatie van Martha en Matthijs.

Niet iedereen is enthousiast over Martha. Zij werd behoorlijk beledigd door Johan Derksen. Ondertussen lijkt de ster van Martha rijzende. Hoewel ze slechts hoofdredacteur is van een regionale krant, zat ze laatst aan tafel bij Eva Jinek.

Personal trainer

Terug naar het wandelen: dat doet Matthijs de laatste tijd veel minder vaak, vertelt hij. “Nu wandel ik denk ik weer één keer per week, maar het was wel drie keer per week. Ik loop dan vijf kilometer. Ik moet het weer een beetje opbouwen na een zomer in Parijs bijvoorbeeld.”

Wat vindt hij van intervaltraining, waarbij je wandelen afwisselt met sprinten? “Dat doe ik als ik een personal trainer heb. Die heb ik wel een tijdje gehad en dan is het inderdaad intervallen geblazen. Pittig, maar dat is voor je conditie verreweg het best. Maar als ik in mijn eentje loop, dan is het gewoon vijf kilometer een beetje dieselen.”

Podcast

De podcast van Paul:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk die weer een maandelijkse DWDD-special maakt. Doen of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen