Youp van ’t Hek afgewezen door Op1: ‘Ze willen geen Sywert-hetze’

Youp van ’t Hek en Peter Plasman krijgen van de talkshow Jinek ruim baan om hun zaak tegen Sywert van Lienden toe te lichten, maar Op1 had daar geen zin in. “Ze vonden het te hetzerig.”

Youp van 't Hek en Peter Plasman © NPO

Als het aan Youp van ’t Hek en advocaat Peter Plasman ligt, moeten Sywert van Lienden en zijn zakenpartners zich voor de rechter gaan verantwoorden over hun omstreden mondkapjesdeal. De heren willen dat Sywert en zijn kompanen hun coronamiljoenen terugstoppen in de schatkist en hebben daarom de handen ineen geslagen.

Te hetzerig

Peter zat vorige week maar liefst twee keer aan de talkshowtafel van Eva Jinek om het proces tegen Sywert toe te lichten en gisteren zat hij daar samen met Youp.

Eigenlijk wilde Youp twee weken geleden al met Peter naar Op1, maar ze waren niet welkom bij het WNL-duo Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Daarom kwam de cabaretier alleen, om zijn boekje te promoten. “Waarom Peter Plasman niet mee was naar de uitzending? De redactie van Op1 vond dat te hetzerig”, zegt de cabaretier in de VARAgids.

Youp verbaasd

Ongelooflijk, vindt Youp. “Ik was daar verbaasd over omdat alle babbelprogramma’s smachten naar meer kijkers en van iedereen ook wel wat spraakmakender mogen. Peter had dat verschil met zijn duidelijke aanbod kunnen maken. Inmiddels heeft hij het bij Eva Jinek uit de doeken gedaan. Verre van hetzerig.”

Het is zwak dat Sywert niet bij Eva Jinek wil aanschuiven, vindt Youp. “Jammer dat Camille, Bernd en Sywert niet in dezelfde uitzending durfden om uit te leggen dat ze onschuldig zijn! Hoor & wederhoor!”

Sywert dreigt Jinek

Sywert heeft Eva inmiddels gedreigd met juridische stappen. Dat schijnt hij nu tegen iedereen te doen die de minste geringste kritiek op hem uit.

Eva: “Mijn redactie heeft hem voor en na onze vorige uitzending gesproken en contact met hem gehad en hij heeft toen ook tegen mijn redactie gedreigd met advocaten. Dat is een beetje de werkwijze.”

Fragment

Een fragment uit de Jinek van gisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen