Wilfred Genee staakt oorlog met Humberto Tan: ‘Dankzij Akwasi’

Wilfred Genee en Humberto Tan hebben hun langslepende vete bijgelegd. De heren hebben vorig jaar, tijdens de rel over rapper Akwasi, meerdere keren uitvoerig met elkaar gesproken.

Humberto Tan en Wilfred Genee © RTL, SBS

Het ging in 2010 volledig mis tussen Humberto Tan en de mannen van VI. Johan Derksen sloot destijds als de grote baas van Voetbal International een deal met RTL over hun gelijknamige talkshow. Daarbij zou Johan ook hebben bedongen dat Wilfred de presentatie van voetbaluitzendingen over mocht nemen van Humberto.

Furieuze Humberto

Humberto was furieus, omdat hij zich weggepest voelde door de mannen van VI. In de jaren ervoor had Johan hem al structureel weggezet als non-talent. “Ik heb geen idee waarom hij mij niet leuk vindt. Ik zou het je werkelijk niet kunnen vertellen. Hij vindt mij een slechte presentator. Dat kan”, zei hij destijds.

Volgens Wilfred kwam het verzoek echter vanuit RTL. Toen: “Het zal hem vast niet goed uitgelegd zijn door RTL 7. Ik had hem na de uitzending van Boulevard gebeld en toen zei hij een dag later dat ik had gebeld, en dat ik onderschreef wat hij beweerde. Maar dat is niet zo.”

Vredesstichter Akwasi

Het kwam al met al nooit meer goed tussen beide heren. Ook een verzoeningspoging in 2019 mislukte volledig. Maar nu staan de zaken er anders voor. Wilfred en Humberto hebben elkaar gevonden tijdens de Akwasi-rel.

Er is geen sprake meer van kinnesinne, aldus Wilfred op Radio Veronica. “Nee, sinds vorig jaar, sinds die hele discussie over Akwasi, heb ik met Humberto wel een goede band. We hebben toen een paar gesprekken gehad. Ik heb Humberto toen ook nog gevraagd om langs te komen in onze uitzending en daar heeft hij ook serieus over nagedacht.”

Normaal contact

Uiteindelijk heeft Humberto dat niet gedaan. “Maar sindsdien heb ik met Humberto eerlijk gezegd wel normaal contact. Dat is wel beter geworden. Ik heb hem toen aangehoord en zijn verhaal aangehoord en hij wordt dus elke dag, maar werkelijk elke dag, bestookt met racistische teksten.”

Het gaat bijna altijd over zijn kleur en over zijn achtergrond, aldus Wilfred. “Toen ik dat hoorde, schrok ik er zo verschrikkelijk van. Ik heb er zoveel meer begrip door gekregen. Ik dacht: als je dat elke dag overkomt… We hebben een paar heel goede gesprekken gehad en sindsdien ben ik best wel oké met Humberto.”

Schnabbel

Het gaat inmiddels dermate goed tussen Wilfred en Humberto, dat ze binnenkort gezellig samen gaan schnabbelen. Over een paar weken vindt de Masters Expo plaats, wat vroeger de Miljonair Fair en Masters of LXRY heette, en daar hebben de heren een prominente rol.

Wilfred Genee, Humberto Tan en Jort Kelder zullen tijdens het evenement topondernemers, bestuurders en young professionals interviewen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Naar welke talkshowhost kijkt u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen