Wilfred Genee belt met Humberto Tan

Foto: Studio KastermansWilfred Genee heeft woensdag direct na de uitzending van RTL Boulevard contact opgenomen met Humberto Tan. Genee vertelde hem dat hij het vervelend vindt dat Tan het veld moet ruimen bij RTL 7. “Hij zei: ‘Ik weet er niets van.’ Hij baalt er ook van. Dan balen we samen“, zegt Tan op Radio 538. Tan moet zijn werk op RTL 7 afgeven aan Genee. “Vorige week toen ik het hoorde was ik niet blij, nee. Gisteren werd het nieuws via Voetbal International bekendgemaakt. Daar was ik ook niet blij mee.”

Johan Derksen is met zijn voetbaltijdschrift Voetbal International hoofdsponsor van de gelijknamige voetbaltalkshow op RTL 7. Recentelijk sloot Voetbal International een nieuw contract met RTL, waardoor het programma met Wilfred Genee en Johan Derksen de komende jaren bij RTL te zien blijft. Eén van de voorwaarden van Derksen was echter dat Genee de presentatie van voetbaluitzendingen over mocht nemen van Tan. Daar is RTL mee akkoord gegaan.

Tan liet woensdag in RTL Boulevard weten dat hij daar niet blij mee is, maar heeft nu afgesproken met RTL om daar niet meer over te praten. “Het is voor iedereen een vervelende zaak“, gaf Tan donderdag toch aan op Radio 538. “De zender wil een herprofilering en daarom kiezen ze voor Wilfred en VI. Mij is ook verteld dat het mede een onderhandelingspunt was tussen VI en de zender dat Wilfred het programma zou doen. Dat is een keuze, dat kan. Op basis daarvan zeiden ze: ‘Ja, jammer. We willen wel graag dat je andere projecten doet voor ons. Kan dat?’ Ik zei: ‘Dat moeten we nog zien. Wat zijn dat dan voor projecten? Hoe dan?’

Derksen heeft vaak uitgehaald naar Tan. Nu heeft hij dus bereikt dat Tan moet vertrekken bij RTL 7. “Ik heb geen idee waarom hij mij niet leuk vindt. Ik zou het je werkelijk niet kunnen vertellen. Hij vindt mij een slechte presentator. Dat kan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen