Thomas van Groningen wordt de Jaïr Ferwerda van Op1: ‘Heel eervol’

Thomas van Groningen wordt de Jaïr Ferwerda van Op1. De politiek journalist zal exclusief verslag doen vanuit de wandelgangen in Den Haag én – in tegenstelling tot Jaïr – ook aanschuiven in de studio.

Thomas van Groningen © SBS 6

Nu is Thomas van Groningen nog actief als verslaggever van BNR Nieuwsradio. Daar zit hij zijn contract uit, om in januari exclusief aan de slag te gaan voor Op1. Hij heeft daarvoor een contract getekend bij Omroep WNL, die afgelopen week ook Fidan Ekiz en Sven Kockelmann binnenhaalde als nieuw presentatieduo van Op1.

Thomas blijft VI niet trouw

Thomas is dit jaar grootgemaakt door Wilfred Genee. Hij was deze zomer zeer veelvuldig te zien in de dagelijkse VI-talkshow De Oranjezomer, maar hij blijft de mannen van VI niet trouw nu zij definitief dagelijks televisie gaan maken op SBS 6. De journalist stapt over naar Op1, nu nog ’s lands meest bekeken late talkshow.

Bert Huisjes, de baas van WNL, is er blij mee. “De komst van Thomas betekent een verdere versterking van de politieke redactie van Op1. Hij doet straks als camjo verslag voor alle deelnemende omroepen.”

Eigen man in Den Haag

Andere politieke journalisten en duiders blijven eveneens aanschuiven bij de talkshow, benadrukt Bert. Maar: “Een eigen man in Den Haag die in de wandelgangen politici bevraagt, debatten en kwesties volgt, en ons op spannende momenten bijpraat, past in onze gezamenlijke ambities.”

Thomas van Groningen zegt: “Ik zie er naar uit om voor Op1 bij alle belangrijke politieke momenten te zijn, om dat in beeld te brengen en om dat op een heldere manier aan het einde van dag uit te leggen. En het is een eer om aan te sluiten bij zo’n goede redactie.”

Talkshowoorlog

Het exclusief vastleggen van Thomas is een duidelijk teken dat de grootste talkshowoorlog van de Nederlandse tv-geschiedenis bijna op het punt van beginnen staat. Voor het eerst kent de Nederlandse tv vanaf januari niet twee, maar drie dagelijkse late night talkshows. Op1 en Beau/Jinek gaan dan namelijk ook concurreren met de dagelijkse VI op SBS 6.

De mannen van VI hadden eerder nog een oogje laten vallen op Sven Kockelmann als vaste gast, maar hij werd vorige week dus ook al vastgelegd door WNL.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen