Johan Derksen na dansflop: ‘John de Mol heeft tegenspraak nodig’

Johan Derksen concludeert na het genadeloos floppen van De Dansmarathon dat John de Mol nu écht moet stoppen met al die ja-knikkers om hem heen. “Hij heeft tegenspraak nodig.”

John de Mol en Johan Derksen © SBS

De Dansmarathon is waarschijnlijk het meest trieste programma dat in jaren op televisie is geweest. SBS 6 is drie dagen lang helemaal leeggeveegd om een slaapverwekkend dansevenement uit te zenden. Het lijkt een beetje op een uit de kluiten gewassen livestream op Facebook. Het resultaat? Er kijkt echt geen hond naar.

In bescherming nemen

Het is ontzettend pijnlijk voor John de Mol, omdat hij al tien jaar bezig was met dit tv-idee. Dat dít er dan vervolgens uitrolt, baart mensen zorgen. Voor mediadeskundige Mark Koster is het overduidelijk: de mediamiljardair is volgens hem echt in de jaren negentig blijven hangen.

Ook Johan Derksen maakt zich zorgen. “Misschien moeten ze ook John de Mol tegen zichzelf in bescherming nemen. De kranten vinden het heerlijk en het leedvermaak is groot wanneer John de Mol slechte kijkcijfers heeft. Maar het is niet alleen John de Mol, hè?”, zegt de voetbalkenner in Veronica Inside.

Ja-knikkers

Het team van John is niet op orde, denkt Johan. “John de Mol heeft natuurlijk een heel groot team. Het enige dat ik wel eens denk is: is dat team wel kritisch genoeg tegen John de Mol? Ik denk dat John de Mol meer heeft aan mensen die tegengas geven dan die ja-knikkers die daar een hoog salaris voor krijgen.”

Om wie gaat het? “Ik vind het gênant om namen te noemen, maar als je even googelt en naar de staf van John de Mol kijkt, dan kunnen mensen een keuze maken.”

Houdbaarheidsdatum

De kritiek dat de houdbaarheidsdatum van John verstreken is, deelt Johan overigens niet. “Dat gelul ook dat John de Mol passé is en gedateerd… Die man komt met ideeën. Elke dag heeft hij tien ideeën en als daar één goede bij zit, dan doe je het toch goed in deze business?”

Tot slot: wat vindt Johan zelf van De Dansmarathon? “Het is niet leuk om naar te kijken. En dan komen ook nog al die B-artiesten er tussendoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft John de Mol te veel ja-knikkers om zich heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen