Angela de Jong spuugt op Media Inside: ‘Ze plegen censuur!’

Angela de Jong heeft geen hoge pet op van het programma Media Inside. Ze stelt dat presentatoren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman buigen voor hun eigen omroep BNNVARA.

Marcel van Roosmalen en Angela de Jong © NPO

Het is geen geheim dat de huidige BNNVARA-top enorm gepikeerd is als er ergens kritiek klinkt op de omroep. Zo kreeg Jack Spijkerman vorige maand zelfs een tik op de vingers van omroepbaas Gert-Jan Hox toen hij wat milde kritiek uitte op het programma Spaanders. Heel erg flauw natuurlijk. Kritiek moet je je als goed bestuurder laten welgevallen.

Tv-gedrocht

Media Inside-presentatoren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman worden geacht om in hun programma op meedogenloze wijze de mediaweek door te spreken, maar het is bijvoorbeeld opvallend dat ze BNNVARA’s Khalid & Sophie sparen. En dat terwijl het een van de grootste gedrochten ooit is op televisie.

Sterker nog: Marcel en Gijs kwamen laatst zelfs pannenkoeken bakken in de geplaagde talkshow. Maar ook over andere programma’s van BNNVARA zijn ze volgens tv-recensente Angela de Jong wel héél erg mild.

Angela kritisch

Angela stelt dat BNNVARA een soort Noord-Koreaans instituut is. “Kritiek en zelfs milde spot van collega’s op collega’s wordt door de leiding van de omroep bepaald niet op prijs gesteld. De toon waarop er in zo’n geval wordt gecommuniceerd door bepaalde afdelingshoofden, roept onmiddellijk visioenen op van Noord-Korea.”

En: “Vervolgens snap je meteen waarom de heren in het programma Media Inside hun pijlen elke week veilig richten op Jan Slagter van Omroep MAX en kritiek op de eigen omroep er in de montage zoveel mogelijk uitknippen. Iets wat verschillende gasten inmiddels hebben ervaren.”

Gijs reageert

Marcel, die overigens Angela’s aartsvijand is sinds hij een aantal keer genadeloos hard naar haar heeft uitgehaald, noemt de beschuldigingen onzin. “Ik vind dit echt schandalig dat ze dit gezegd heeft. Heel slechte journalistiek. We hebben Tim Hofman hier nog geconfronteerd met BOOS, dat we dat Messias-gedrag vonden.”

Collega Gijs: “Spaanders vonden we helemaal niet grappig.”

Marcel: “De hele zaterdagavond is ruk. Matthijs Gaat Door is voor bejaarden.”

Ontzettend koket

Gijs gaat door met het beledigen van BNNVARA-titels: “Matthijs Gaat Door is een ontzettend koket programma. Chansons vonden we ook een heel flauw programma. BNNVARA vinden we een heel slechte omroep.”

Marcel: “Ik vind het echt een van de slechtste omroepen die erbij zit, dat meen ik serieus. Niet ooit, maar wat ze tegenwoordig op de mat leggen is gewoon niet best. Dat Angela de Jong dit schrijft… Ik durft alles over BNNVARA te zeggen.”

Gijs: “Iemand als Eus ook. Bij elke omroep functioneert hij prima en dan heeft hij bij BNNVARA De Geknipte Gast. Slecht programma.”

Helaas voor de heren kijkt Angela waarschijnlijk zó door deze act heen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen