Privé zet ‘zelfmoordlitteken’ Rachel Hazes op cover: ‘Souveniertje’

De Privé zet deze week het vermeende ‘zelfmoordlitteken’ van Rachel Hazes op de cover. ‘Het litteken van haar wanhoopsdaad’, staat erbij. Hoofdredacteur Evert Santegoeds spreekt van ‘een souveniertje’.

Rachel Hazes © Shownieuws

Het is geen geheim dat Rachel Hazes en Evert Santegoeds elkaars bloed wel kunnen drinken. Het is niet voor niets dat Rachel heeft aangekondigd om hem volledig te gaan slopen in haar schandaalboek, waarvan de release nu al meerdere keren is uitgesteld. Ondertussen houdt Evert zich niet gedeisd; die heeft Rachel deze week op de Privé-cover gezet.

Zelfmoordlitteken

‘Schokkend, nooit eerder te zien: deed Rachel DIT zichzelf aan?’, staat er groot op de cover van de nieuwste Privé. Er staat een uitvergroting bij van een Instagram-foto. Daarop is het litteken op Rachels pols goed zichtbaar. Het is volgens het blad het resultaat van de zelfmoordpoging die Rachel op 9 februari 2017 zou hebben ondernomen.

Het gaat om een foto die begin augustus is genomen tijdens een diner van de Hazesjes met de Kluivertjes (zie onderstaand). “Verschillende mensen die op deze groepsfoto staan, plaatsten nietsvermoedend de vrolijke foto op Instagram. Niet beseffend dat hiermee een groot en doorgaans goed verborgen geheim naar buiten zou komen.”

Tattoo

Volgens de Privé heeft Rachel er alles aan gedaan om dit verborgen te houden. “Nu toont ze het, waarschijnlijk per ongeluk. Over het litteken heeft ze een soort speervormige bamboetak laten tatoeëren. Daarbij staat LOVE geschreven.”

Deze ‘onthullingen’ van de Privé volgen zo’n vierenhalfjaar nadat Evert zijn bewering rectificeerde dat Rachel een zelfmoordpoging zou hebben ondernomen. “Vier jaar geleden hebben wij geschreven dat ze een zelfmoordpoging gedaan heeft in een zeer donkere periode van haar leven”, vertelt de bladenmaker nu aan Privé TV.

Souveniertje

Dat heeft Rachel toentertijd heel nadrukkelijk laten ontkennen door haar advocaat, aldus Evert. “En dat hebben we moeten rectificeren, vooral omdat we onze bron niet prijs wilde geven. Later heeft ze gezegd dat het wél zo is, onder andere in een programma met Bram Moszkowicz. Ze gaat er ook meer over vertellen in haar boek.”

Nu is haar zelfmoordlitteken boven water, juicht Evert. “Onlangs zat ze in een restaurant met wat mensen en in een zeer onbewaakt ogenblik liet ze haar arm zien en op die arm is een heel groot litteken te zien en dat lijkt toch wel hét souveniertje te zijn aan het enorme drama dat zij zichzelf heeft aangedaan in een tijd dat het niet zo lekker met haar ging als op dit moment.”

Instagram

De foto waarop het litteken zichtbaar is, is genomen rondom onderstaand etentje met de Kluivertjes.

Denk je aan zelfmoord? Heb je nu hulp nodig? Chat of bel 113 of gratis 0800-0113.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het smaakvol dat Evert Santegoeds het zelfmoordlitteken van Rachel Hazes afdrukt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen