Pijnlijk: Lieke van Lexmond na Voice-finale bespot op eigen zender

Lieke van Lexmond werd gisteren direct na de door haar gepresenteerde finale van The Voice Senior keihard bespot op eigen zender. Ze werd in Jinek aardig door de mangel gehaald.

Lieke en Jetteke van Lexmond © RTL

Een beetje pijnlijk is het wel: vlak nadat Lieke van Lexmond uit beeld was bij The Voice Senior, kwam de presentatrice wéér in beeld op RTL 4, maar dan niet in verband met The Voice. Eva Jinek besprak in haar talkshow namelijk de ophef die de samenwerking van de Lexmond-zusjes met Rituals heeft veroorzaakt.

Malle meiden

Tafelgast Özcan Akyol vindt het geestig dat Rituals de Lexmond-zusjes zo keihard heeft laten vallen. “Het is heel exemplarisch voor de tijd waarin we leven, want dit doen zij al langer. Vier of vijf jaar geleden dachten we: ze doen dit, het is onschuldig, malle meiden, laat ze maar.”

Nu is dat wel anders, aldus Özcan. “Nu heeft het een heel politieke lading gekregen want het is onderdeel geworden van de polarisatie die er is in de samenleving. (…) Deze dames worden door sommige mensen neergezet als charlatans, van: ‘Wat ze zeggen is gewoon bullsh*t.’ Zo zien ze dat.”

Doutzen als Messias

De Lexmond-zusjes afficheren zich heel erg met coronasceptici. “Als je dan in het kamp zit waar Doutzen een soort van Messias is geworden van: ‘Ik laat me niet prikken en ik ben baas over mijn eigen lichaam!’… Rituals kreeg opeens te maken met die groep en die schrok heel erg. Eerst ‘betreurden ze de ophef’ en toen werd het filmpje offline gehaald.”

Angela de Jong schrok ook toen ze een nieuwsbrief van Rituals kreeg met daarin de Lexmond-zusjes. “Ik koop er ook wel eens wat en toen ik van de week dat mailtje kreeg dat we dat ook konden kopen daar, dacht ik ook: hallo?!”, zegt ze. “Het is net Jiskefet.”

Poopsisters

De tv-kijkende Lieke was nog maar net bekomen van het feit dat ze in haar eigen clubhuis een ‘malle meid’ werd genoemd, toen Lucky TV begon. Daarin werden zij en haar zus Jetteke niet de ‘moonsisters’, maar de ‘poopsisters’ genoemd. “Hallo, wij zijn zussen en wij geloven heel erg in de kracht van de menselijke behoefte. Eigenlijk zijn we – je zou kunnen zeggen – Poopsisters.”

“We zijn heel diep in die materie gedoken en we hebben ook patronen ontdekt en dat hebben we allemaal opgeschreven in onze Poop Calendar. De kalender staat helemaal vol met leuke tips en weetjes over je poepcyclus en natuurlijk hele handige tips voor je favoriete momenten en handelingen.”

Jinek

Bovengenoemde fragmenten kunt u terugzien in Jinek (vanaf 00:53:20 en 01:20:40):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen