Angela de Jong shockeert Eva Jinek, begint over ingestorte kijkcijfers

Angela de Jong heeft Eva Jinek gisteren twee keer flink laten schrikken in haar talkshow op RTL 4. Niet alleen begon ze over de door Eva gehate Martijn Koning, maar ook over haar ingestorte kijkcijfers.

Angela de Jong en Eva Jinek © RTL

Op een gegeven moment vertelde Angela de Jong aan de talkshowtafel van Eva Jinek dat ze zo’n zeven à acht uur per dag televisie kijkt. Ze wil namelijk niet dat ze hét tv-moment van de avond mist. “Heb je wel eens hét moment gemist? Is dat wel eens voorgekomen?”, vroeg gastvrouw Eva.

Martijn Koning

Angela daarop aarzelend: “Ehmm, ja. Ik heb het moment wel eens gemist.”

Eva nieuwsgierig: “Oh ja, wat dan? Welk moment?”

Angela: “Ja, dat was hier.”

Eva verbijsterd: “Oh?! Wat?! Was je iets anders aan het doen terwijl je naar mij keek?!”

Angela schoorvoetend: “Ik heb het uiteindelijk wel ingehaald, maar Martijn Koning en Thierry Baudet heb ik niet live gezien.”

‘We gaan snel door!’

En dat terwijl ‘Martijn’ en ‘Koning’ inmiddels verboden woorden zijn in de studio van Jinek. Eva is namelijk flink pissig op de cabaretier sinds hij haar uitzending met Thierry Baudet heeft verwoest. Eva: “Heb je het niet live gezien? Toch jammer. Dan heb je toch een historisch moment gemist.”

Marc-Marie Huijbregts plagend: “Ja, was het iets?”

Het leidde tot hilariteit in de studio. Angela: “Misschien moet je hem even bijpraten!”

Eva: “We gaan even lekker door!”

Ingestorte kijkcijfers

Even later stipte Angela ook nog eens de ingestorte kijkcijfers van Eva aan. “Je ziet aan de kijkcijfers dat er talkshowmoeheid is. Dat zul jij ook merken iedere ochtend. Wat vind jij ervan?”

Eva daarop: “Ik vind dat er heel veel talkshows zijn in een klein land. Aan de ene kant begrijp ik dat en ik vind het ook wel leuk dat het Nederlandse publiek zo graag geïnformeerd wordt over actualiteit, want in wezen is een talkshow niet entertainment maar actualiteit. Dat is goed. Concurrentie sta ik ook altijd voor, maar ik denk ook dat de kijker misschien wel een beetje gek wordt van de hoeveelheid bijpraat die je krijgt.”

Verfrissend

Straks komt er nóg een talkshow bij: de dagelijkse versie van VI. Dat krijgt wel een andere opzet, omdat er geen actuele gasten in langskomen. Eva: “In die zin vind ik het ook verfrissend. Het is toch wat anders.”

Angela: “Ik merkte in de zomer dat ik er toch vaak naartoe zapte. Ik moest even kijken en wilde toch even lachen voor ik naar bed ging. Dat ze het nu nog een keer proberen en voortzetten vind ik een van de slimste beslissingen die SBS 6 in jaren heeft genomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijkcijfers van Eva Jinek weer gaan aantrekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen