Martijn Krabbé ergert zich aan ‘stemmingmakerij’ rondom The Voice

Martijn Krabbé vindt dat er sprake is van stemmingmakerij rondom zijn tv-programma The Voice. Hij wijst erop dat alle programma’s tegenwoordig wat minder kijkers trekken dan voorheen.

Chantal Janzen en Martijn Krabbé © William Rutten

The Voice of Holland was in het begin een enorm groot kijkcijfersucces, maar de kijkcijfers zitten al jaren in de lift naar beneden. Spin-off The Voice Senior eindigde deze maand zelfs met de minst bekeken aflevering ooit: 762.000 kijkers. En dat terwijl The Masked Singer een week later op hetzelfde tijdstip 2,4 miljoen kijkers trok.

The Voice zakt in

Het lijkt erop dat The Voice een beetje passé is. Zelfs zenderprominent Eva Jinek vraagt zich af of het programma niet een beetje over het hoogtepunt heen is. “Het is een beetje vloeken in de kerk, maar moet RTL niet stoppen met The Voice en gewoon The Masked Singer daar op die plek zetten?”, vroeg ze zich vorige week af.

Het is sowieso opvallend dat The Masked Singer nu al wordt uitgezonden, want voorheen begon de reguliere The Voice direct na de spin-off-serie. De reguliere serie is nu naar 2022 verschoven. Nog nooit eerder zat er zoveel tijd tussen het einde van een Voice-seizoen en de start van het volgende. En dat is natuurlijk een teken aan de wand.

Martijn ergert zich

Martijn Krabbé, presentator van The Voice, wil er niets van weten. Hij stoort zich kennelijk aan berichtgeving in de media en aan uitspraken van prominenten als Eva Jinek en Jeroen Pauw over de lage Voice-scores.

De presentator twittert: “En dan nu de feiten; The Voice Senior was afgelopen seizoen steeds eerste of tweede in het tijdslot. Minder kijkers klopt. Had iedereen mee te maken. Om nu al The Voice of Holland te framen met stemmingmakerij terwijl het nog moet beginnen is weinig professioneel. Click.”

Verbaasd

Ook AD-journalist Marcus den Blanken was verbaasd over de lage kijkcijfers van de Voice Senior-finale:

Martijns tweet

De boze tweet van Martijn:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen