Eva Jinek vloekt in de RTL-kerk: ‘Tijd voor een Voice-exit?’

Zelfs binnen RTL worden nu vraagtekens gezet bij de houdbaarheid van The Voice of Holland en zijn spin-offs. Eva Jinek vraagt zich af of het niet tijd is om te stoppen met deze talentenjacht.

Chantal Janzen en Martijn Krabbé © William Rutten

The Voice of Holland was in het begin een megasucces op RTL 4, maar de kijkcijfers zijn sterk teruggelopen. Het afgelopen seizoen van The Voice Senior sloot vorige week vrijdagavond zelfs af met de minst bekeken aflevering ooit. Vanavond gaat The Masked Singer van start en daarmee wordt gebroken met een Voice-traditie.

Stoppen met Voice?

De volwassen Voice schuift door naar 2022. Nog nooit eerder zat er zoveel tijd tussen het einde van een Voice-seizoen en de start van het volgende. Het lijkt erop dat RTL ook wel doorheeft dat het echt een tandje minder moet met de Voice-overload.

Eva Jinek vroeg zich gisteren hardop af in haar talkshow: “Het is een beetje vloeken in de kerk, maar moet RTL niet stoppen met The Voice en gewoon The Masked Singer daar op die plek zetten?”

27 weken

Haar tafelgast Angela de Jong ziet 27 weken The Masked Singer nou ook weer niet gebeuren. “Nou, dit 27 weken weet ik niet hoor. Wat ik echt heel leuk vind is dat dit maar één keer per jaar is. Dat dit echt iets is waar je naartoe leeft. Bij mij thuis in elk geval wel. Het is dit jaar wel iets langer, ik ben heel benieuwd hoe dat is.”

“Maar juist omdat het zo’n pareltje is dat in het najaar is en waarvan je weet: we hebben weer tien hele leuke vrijdagavonden met het gezin… Dat vind ik leuk. Ze moeten het vooral niet verder gaan uitmelken.”

Exclusief houden

Eva: “Geen water uit de kraan, maar nog een beetje exclusief houden en laten.”

Precies wat er volgens critici ook moet gebeuren met The Voice nu de kijkcijfers zo teruglopen. Is de boel nog te redden?

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen