Wendy van Dijk vond kritische reacties na tv-transfer ‘even slikken’

Wendy van Dijk vond de kritische reacties na haar tv-transfer van RTL 4 naar SBS 6 best wel lastig. Ze had die reacties al ingecalculeerd, maar toen ze alles las moest ze toch even slikken.

Wendy van Dijk en Juvat Westendorp © Tom Cornelissen

Het was geen verrassing dat Wendy van Dijk in 2019 stopte bij RTL 4. Haar man Erland Galjaard was vlak daarvoor opgestapt als zenderbaas en daarmee zag ze carrièretechnisch een groot voordeel wegvallen. Ze besloot om Erland achterna te verhuizen naar Talpa en sindsdien is ze te zien bij SBS 6.

Even slikken

Wendy begon haar SBS 6-avontuur met slechte scores. Het programma Flirty Dancing deed het heel erg slecht en haar duoschap met Jandino Asporaat in Dance Dance Dance was nou ook niet bepaald Ring-waardig. Nu doet ze het wat beter: Wie van de Drie scoort mooie kijkcijfers, al was De Dansmarathon vorige week wel een smet op haar cv.

Even terug naar 2019: hoe ervoer ze alle kritiek? Was dat niet even slikken? “Ja, maar dat calculeer je in. Het was zeker niet makkelijk, maar ik zag er ook een uitdaging in. Als je mij vraagt of ik het de afgelopen jaren naar mijn zin heb gehad, of ik leuke dingen heb gedaan en er voldoening heb uitgehaald, is het antwoord volmondig ja”, zegt ze in TROS Kompas.

Saai bij RTL 4

Waar Linda de Mol onlangs nog bekende soms wat chagrijnig te zijn dat haar overstap heeft geleid tot lagere kijkcijfers, heeft Wendy dat helemaal niet. “Met mijn vertrek bij RTL ben ik uit mijn comfortzone gestapt. Daardoor is er veel op mijn pad gekomen en heb ik allemaal nieuwe mensen leren kennen. Daar krijg ik energie van.”

Het werd voor Wendy wat saai bij RTL 4. “Mijn bedje was natuurlijk hartstikke gespreid bij RTL. Ik heb daar negen jaar gezeten en had in principe niet hoeven weggaan. Maar ik voelde dat ik een beetje vastzat in alle successen die programma’s als The Voice of Holland met zich meebrachten.”

Eentonig

Alleen maar The Voice werd te eentonig voor Wendy. “Ik was eigenlijk alleen maar jaar in, jaar uit dezelfde programma’s aan het doen en ik had te weinig tijd voor creativiteit en ontwikkeling van nieuwe dingen. Dat is nu anders, maar natuurlijk ook heel spannend, waarbij ik voor mijn gevoel weer van voren af aan moet beginnen.”

Het is vallen en opstaan, aldus de presentatrice. “Alle presentatoren hebben het meegemaakt: je kunt niet van elke show een succes maken. Met een ijzersterk format is de kans groter, maar het blijft een enorme uitdaging. Succes is nooit vanzelfsprekend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verstandig dat Erland en Wendy niet meer de hele tijd zo boos om zich heen slaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen