SBS 6 gaat Chateau Meiland in de zomer dagelijks uitzenden

Martien Meiland en zijn familie komen eindelijk eens wat vaker op televisie. Hun programma Chateau Meiland zal deze zomer niet twee keer per week, maar elke werkdag te zien zijn op SBS 6.

Meilandjes © William Rutten

Het gaat uiteraard niet om nieuwe afleveringen – Chateau Meiland gaat nu al nergens over, laat staan vijf keer per week – maar om een herhalingsmarathon. Die krijgt deze zomer een prominente plek in de programmering van SBS 6, namelijk van 19.30 tot 20.30 uur. De aftrap van de marathon is op maandag 14 juni.

Elke werkdag Martien

Alle afleveringen van Chateau Meiland, vanaf het eerste seizoen, zullen wederom worden uitgezonden. “Elke werkdag is te zien hoe het allemaal begon met de familie Meiland. Het is alweer twee jaar geleden dat zij huis en haard achter liet voor een nieuw Frans avontuur”, aldus de zender.

In exact honderd dagen toverden de Meilandjes een bouwvallig kasteel onder de rook van het Franse Limoges om tot een chambre d’hôtes met koninklijke allure. “Maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot…”

Gewaagde keuze

Het is een gewaagde keuze van SBS 6 om de Meilandjes maandenlang élke werkdag te programmeren, omdat de kans op overkill daarmee enorm vergroot wordt. Nu wordt al geklaagd dat de Meilandjes wel héél veel in beeld zijn.

RTL Boulevard signaleerde in oktober reeds een Meiland-moeheid. De showrubriek zette toen een hoop tweets op een rij waarin kijkers klaagden over de veelvuldige aanwezigheid van de Meilandjes op televisie.

Vooravond

De Meilandjes krijgen van SBS 6 het beste tijdstip in de vooravond. Momenteel zijn om half acht de programma’s van Frank Visser te zien op SBS 6 en daar kijken zo’n 400.000 mensen naar.

Voorafgaand aan de Meilandjes zal SBS 6 deze zomer Hart van Nederland en Shownieuws (18.00 uur) en herhalingen van 50/50 (18.30 uur) en Lang Leve De Liefde (19.00 uur) uitzenden.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen