‘Khalid Kasem na twee maanden alweer weg uit vooravond NPO 1’

Khalid Kasem stopt al na twee maanden als de nieuwe vooravondster van NPO 1. Na het huidige seizoen, dat tot 5 november loopt, keert hij niet meer terug. Althans, dat meldt Angela de Jong.

Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

De nieuwe talkshow Khalid & Sophie is nu bijna anderhalve maand onderweg, maar slaat echt totaal niet aan. De kijkcijfers zijn schrikbarend laag voor NPO 1-begrippen en er is ook werkelijk niemand die het erover heeft. Angela de Jong kijkt het af en toe nog beroepsmatig, maar vindt dat er van alles mis mee is.

Ridouan Taghi

Het is volgens Angela vooral een gotspe dat Khalid & Sophie consequent groot nieuws uit de strafzaak van Ridouan Taghi onbehandeld laat. En dat heeft volgens haar alles te maken met presentator Khalid Kasem. “BNNVARA heeft willens en wetens een talkshowhost in huis gehaald die als advocaat verdacht werd van lekken naar Taghi”, schrijft ze in het AD.

Het gevolg is dat Khalid & Sophie ‘voor de tweede keer in korte tijd het gesprek van de dag niet kon of wilde behandelen omdat het over het Marengo-proces ging én Khalid Kasem die dag presenteerde’, aldus Angela. Ze memoreert fijntjes dat Eva Jinek haar nieuwe job bij Nieuwsuur ooit verloor vanwege haar relatie met Bram Moszkowicz. Belangenverstrengeling, klonk het.

‘Khalid ligt eruit’

Kennelijk durft Khalid het niet aan om het proces-Taghi te behandelen, aldus Angela. “Omdat een gast aan tafel zomaar zou kunnen roepen ‘maar jij bent toch het broertje van Mussa.”

Volgens Angela is het vertrek van Khalid aanstaande. “Inmiddels gaat in ‘Hilversum’ de eerste geruchten dat hij na dit seizoen, begin november, stopt met de talkshow. Het lijkt me geen dag te vroeg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft de NPO zich vergaloppeerd met Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen