Linda de Mol (57) zegt ja tegen tweestapsverificatie: ‘Veiliger’

Linda de Mol snapt er als 57-jarige tv-vedette helemaal niets van, maar toch heeft ze nu eindelijk tweestapsverificatie ingesteld voor haar online accounts. “Dat raad ik ook echt iedereen aan.”

Linda de Mol © Shownieuws

BN’ers zijn een aantrekkelijke prooi voor hackers, maar toch staan de sterren daar vaak helemaal niet bij stil. Zo heeft Eva Jinek jarenlang het doodsimpele wachtwoord ‘hamster13‘ gevoerd, totdat ze een pak digitale slaag kreeg van RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan. Die heeft haar hele online beveiliging opgeschroefd.

Linda aan de tweestaps

Ook Linda de Mol heeft haar online accounts nu beter beveiligd. Ze werd daartoe geïnspireerd tijdens de opnames van haar nieuwste film, die over geheimen in mobiele telefoons gaat. “Linda heeft toen ze bezig was met deze film ook gelijk tweestapsverificatie op alles gezet. Dat raad ik ook echt iedereen aan”, zegt Marije Knevel in Shownieuws.

Marije, die de adjunct-hoofdredacteur van Linda.nl is, vervolgens tegen Albert Verlinde: “Ik heb het ook wel eens op jouw telefoon gezet. Op je WhatsApp. Dat je af en toe een code moet invullen, zodat je minder makkelijk gehackt wordt en er niet per ongeluk naaktfoto’s van je in een tijdschrift terechtkomen.”

Albert op vieze sites

Albert: “Ja, dat heb ik toen gedaan. Het stomme is: alles zit erin. Vroeger kocht je een seksboek en lag het onder je matras en nu zit het ook in dat ding.”

Hè bah. Teveel informatie, Albert.

Martien Meiland

Dit weekend kwam Martien Meiland in het nieuws, omdat zijn Instagram gehackt was. Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: “Het is een groot risico als je bekend bent. Je moet die ehhh, die tweetrapsverificatie volgens mij instellen. Het bewijst maar dat Martien dat beter ook had kunnen doen. Die tip geven we nog even mee aan Martien.”

Tooske Ragas: “Ik heb het zelf ook nog niet gedaan.”

Ah, goed dat ze dat even meedeelt op de nationale televisie. Lekker snugger.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek gebruikte jarenlang 'hamster13' als wachtwoord. Welke gebruikt Linda de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen