René van der Gijp krijgt twijfels bij QR-check: ‘Wanneer stopt het?’

René van der Gijp wil niet dat de overheid onnodig lang blijft vasthouden aan de QR-check. Hij vindt dat er een duidelijk doel moet worden gesteld, zodat we weten wanneer we er vanaf zijn.

René van der Gijp © Veronica Inside

Het is niet de bedoeling dat we nu voor eeuwig aan zo’n QR-app blijven vastzitten, aldus René van der Gijp in zijn programma Veronica Inside. “Ik vind wel dat ze aan moeten geven wanneer die QR-code eraf gaat. Dat vind ik wel. Als je helemaal aan het begin kijkt, was het alleen maar: de ziekenhuizen en ic’s moeten ontlast worden. Die zijn nu beide ontlast.”

QR-code loslaten

René vraagt zich af wat nu het doel is. “Je kunt ook zeggen: is die QR-code voor drie maanden, voor zes maanden? Er zijn landen als bijvoorbeeld Zweden, die minder vaccinaties dan ons hebben, en het ook hebben losgelaten. Ik vind wel dat het nu zó hard naar beneden gaat, terwijl we Zandvoort en alles hebben gehad…”

Hij vervolgt: “Dan moet je wel zeggen: we hebben een doel gesteld, bijvoorbeeld 100 ic-opnamen en 250 ziekenhuisopnames. Dat is echt niks. Dat gaat nergens meer over. Dan moet je het loslaten. Het kan heel snel gaan.”

Gekkies

Wat vinden zijn collega’s ervan? Johan Derksen heeft totaal geen moeite met de QR-code en vindt het wel fijn als mensen die hebben. “Dat er altijd wat gekkies zijn die denken dat ze in een dictatuur wonen en we nazi’s zijn…”

Wilfred Genee is sceptischer. “Ik zoek even het aantal coronadoden tot nu toe op. Er zijn 2 miljoen besmettingen geweest en hier staat dat er tot nu toe 18.270 sterfgevallen zijn. Dat is niet zo extreem veel meer dan een normale griep door de jaren heen met zich mee heeft gebracht. Maar ik vind ook dat je wel een perspectief moet bieden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er een einddatum gesteld moet worden aan het QR-coronapaspoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen