Ronald Molendijk in de bres voor biologische vader Claire Meiland

Ronald Molendijk springt in de bres voor Jaap, de biologische vader van Claire Meiland die het meisje jarenlang links liet liggen en nu weer contact wil. “Maxime heeft hem ook veel verdriet gedaan.”

Ronald Molendijk en Maxime Meiland © Shownieuws, Timon Moll

Maxime Meiland heeft haar dochtertje Claire (4) alleen opgevoegd, omdat haar biologische vader Jaap er niets mee te maken wilde hebben. Jarenlang liet hij niets van zich horen, totdat Maxime vorig jaar een nieuwe vriend kreeg: Leroy. “Nu appt Jaap sinds kort weleens, maar dan denk ik vaak: nu even niet”, vertelt Maxime in de &C.

Twee vaders

Maxime heeft daar moeite mee. “Ik vind het zo zielig voor Leroy, want elke keer dat Jaap appt, staan de tranen bij Leroy in de ogen. Hij is bang dat als Jaap eenmaal weer in beeld komt, Claire bij ons wordt weggehaald.”

Aan de ene kant wil ze Claire haar biologische vader niet ontnemen, maar aan de andere kant vindt Maxime het toch heel erg moeilijk. “Claire is nog zo klein, als ze dan ook nog die hele andere familie erbij krijgt…”, vult zus Montana haar aan. “Veel te ingewikkeld voor dat meisje”

Heel vreemd

Anouk Smulders begrijpt Maxime volledig, vertelt ze in Shownieuws. “Ik vind het op zich heel vreemd. Maxime is op haar 21ste moeder geworden van Claire en op dat moment wilde de vader sowieso niet dat ze het kindje hield, maar ook geen contact hebben. Hij heeft ook niets laten horen bij de bevalling.”

“Nu is het allemaal in de schijnwerpers, is er ook een baby bij gekomen en een man in haar leven gekomen en nú wordt er aan de bel getrokken. Als moeder lijkt het me ongelooflijk moeilijk dat je los bent gelaten door iemand die net zo verantwoordelijk is voor de zwangerschap dan jij en dan pas na een tijd aan de bel gaat trekken.”

Ronald in de bres

Collega Ronald Molendijk vindt dat Maxime de eisen van de biologische vader gewoon moet inwilligen. “De oplossing is toch ook niet om dat níet te regelen? Die man of jongen kan toch inderdaad nu toch gewoon zeggen van: ‘Shit, dat heb ik onhandig gedaan.’”

Anouk: “Vanuit een vrouwenoptiek zou ik nu zeggen: natuurlijk, dat snap ik, want je wil ook dat het kindje uiteindelijk contact heeft met de biologische vader. Dat zou ik niet dwarsbomen, maar het betekent wel dat je een klein meisje van 3,5 naar iemand moet toebrengen die haar niet wilde en nauwelijks van zich heeft laten horen. Dan zou ik ook heel even een paar gesprekjes met hem voeren.”

Risico

Maxime weet heel goed waar ze aan begonnen is, werpt Ronald tegen. “Ja, het risico van onveilige seks is min of meer dat dit een paar maanden later op de stoep kan liggen. Jouw pijn zit hem er hoofdzakelijk in dat je het kindje moet meegeven?”

Anouk: “Ja, aan een man die je ook heel erg veel verdriet heeft gedaan.”

Ronald: “Ja, maar andersom ook, want toen hij dus aangaf dat hij liever niet wilde dat ze het zou houden, was hij natuurlijk ook niet echt blij. Ik wil niet per se de kant van de man of de kant van de vrouw doen, maar het is wel echt een probleem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u Maxime Meiland was, zou u Claire dan meegeven aan haar biologische vader?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen